Follow us

Nespresso Barista Creations: νέα σειρά για espresso με γάλα

Μετά από έξι χρόνια πειραματισμών με 18 ποικιλίες καφέ, αλλά και διαφορετικούς τρόπους καβουρδίσματος και άλεσης, δημιουργήθηκε μια μόνιμη σειρά καφέδων της γνωστής μηχανής, που προορίζεται αποκλειστικά για συνταγές με γάλα…

Nespresso Barista Creations: νέα σειρά για espresso με γάλα

Είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι ένα πρωινό, πριν από λίγες μέρες στη Σπονδή, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση των νέων ποικιλιών Nespresso, μελετημένες ειδικά για όσους πίνουν τον καφέ τους με γάλα. Εκεί, μπροστά στον υπέροχο μπουφέ πρωινού, που για πρώτη φορά ετοίμασε ο σεφ του κορυφαίου εστιατορίου Άγγελος Λάντος με την ομάδα του, είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τις τρεις νέες κάψουλες και βέβαια να τις δοκιμάσουμε, από τα χέρια των coffee experts της εταιρείας, που έλυναν τις απορίες μας.

Nespresso Barista Creations: νέα σειρά για espresso με γάλα

Εκεί, ακούσαμε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως προτιμούν τον καφέ τους με γάλα, γι’ αυτό και η Νespresso επένδυσε έξι χρόνια μελετώντας τη σχέση καφέ και γάλακτος. Οι ειδικοί της πειραματίστηκαν με 18 ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, καθώς και διαφορετικές τεχνικές καβουρδίσματος και άλεσης, άντλησαν έμπνευση από τους επαγγελματίες baristi και την τέχνη τους και προχώρησαν στην ανάπτυξη χαρμανιών, που θα αποτελούσαν την τέλεια βάση για συνταγές με γάλα, που μπορούν να δημιουργηθούν με μια μηχανή Nespresso.

Chiaro

H νέα σειρά Barista Creations απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον καφέ με γάλα, ακόμη κι αν επιλέγουν να βάλουν φυτικό γάλα, όπως αμυγδάλου ή σόγιας. Κι επειδή δεν τον πίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, οι ποικιλίες είναι τρεις, για να καλύψουν κάθε περίπτωση:
1. Chiaro (έχει την έννοια του «ελαφρύς» στα ιταλικά). Με έμπνευση από τους baristi στο Μπρούκλιν, που εκτιμούν τη φυσική, γλυκιά γεύση του καφέ, που καβουρδίζουν ελαφρά, εδώ επιλέχθηκαν προσεχτικά κόκκοι Arabica από την Κένυα και την Ινδονησία, για να δημιουργηθεί αυτό το απαλό χαρμάνι, με νότες φυσικής καραμέλας και γλυκού μπισκότου. Προτεινόμενη συνταγή: cappuccino με ήπια γεύση.

Scuro

2. Scuro («σκούρος» στα ιταλικά). Οι baristi της Μελβούρνης είναι ειδικοί στις έντονες, αλλά τέλεια ισορροπημένες γεύσεις, γι’ αυτό εδώ επέλεξαν κόκκους Arabica από την Κολομβία και την Αιθιοπία, τους οποίους στη συνέχεια καβούρδισαν ξεχωριστά, με πολύ διαφορετικό τρόπο, για να δημιουργηθεί αυτή η έντονη γεύση καβουρδισμένου καφέ, που ισορροπεί τέλεια με το γάλα. Προτεινόμενη συνταγή: cappuccino με έντονη γεύση.

Corto

3. Corto («σύντομος» στα ιταλικά). Εδώ, πηγή έμπνευσης ήταν οι baristi της Ισπανίας, που δημιουργούν σκούρες, καβουρδισμένες γεύσεις, με πλούσια υφή. Γι’ αυτό, εδώ επιλέχθηκε ένα χαρμάνι από αφρικανικούς κόκκους Arabica και Robusta, που καβουρδίστηκαν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό, σκούρο χρώμα. Αποτέλεσμα, μια ισχυρή, μεστή, γεύση, που γίνεται πιο απαλή και κρεμώδης, όταν προστεθεί λίγο γάλα. Προτεινόμενη συνταγή: cortado.

Γι’ ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε τις τρεις νέες ποικιλίες καφέ, φτιάχνοντάς τις στη νέα μηχανή Gran Lattissima της Nespresso, που είναι ιδανική για όλες τις συνταγές καφέ με γάλα. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να απολαύσετε έξι διαφορετικές επιλογές για συνταγές με γάλα και να ζήσετε στο σπίτι σας την απόλυτη εμπειρία καφέ.

Περισσότερα στο www.nespresso.com/gr/