Follow us

4o Athens Coffee Festival: όλες οι εξελίξεις του κλάδου στα Coffee Masterclasses

Ενδιαφέροντα masterclasses από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ (28-30/9) το σημείο συνάντησης των επισκεπτών του, στον όμορφο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

4o Athens Coffee Festival: όλες οι εξελίξεις του κλάδου στα Coffee Masterclasses

Είναι η 4η χρονιά που το Coffee Festival διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κι όπως φαίνεται κάθε χρόνο επανέρχεται πιο εμπλουτισμένο και ανανεωμένο, αφού φάνηκε πλέον πως το ενδιαφέρον για τον καφέ στη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς, τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από τους επαγγελματίες του κλάδου. Όλο και περισσότεροι νέοι θέλουν να μπουν στον χώρο, ενώ και οι ερασιτέχνες ενδιαφέρονται να μάθουν σύγχρονες τεχνικές για μεγαλύτερη απόλαυση στο σπίτι.
Έτσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές (Forum ΑΕ) φέτος δίνεται έμφαση στα Coffee Masterclasses, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις, που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

4o Athens Coffee Festival: όλες οι εξελίξεις του κλάδου στα Coffee Masterclasses

Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της παραγωγής του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων, έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Workshops για τους επαγγελματίες του καφέ
Κορυφαία στελέχη της αγοράς, AST εκπαιδευτές και διακεκριμένοι επαγγελματίες θα μιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και επιδείξεις, ειδικά για τους επαγγελματίες του χώρου. Όλα τα φλέγοντα θέματα και οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος barista, αλλά και ο επιχειρηματίας της καφεστίασης, θα τεθούν επί τάπητος.

Ενημερωτικά σεμινάρια για καταναλωτές
Για ακόμη μία χρονιά το Athens Coffee Festival θα φιλοξενήσει πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων παρουσιάσεων γύρω από τον καφέ για τους «ανήσυχους» coffee lovers, που θέλουν συνεχώς να εξελίσσουν την εμπειρία του καφέ… στο σπίτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων στην ατζέντα μας εδώ.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 28.09 10:00-22:00, Κυριακή 29.09 10:00-22:00 και Δευτέρα 30.09 12:00-21:00.

Περισσότερα στο site του Φεστιβάλ www.athenscoffeefestival.gr