Follow us

Fish from Greece, μια ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι

Με μια αξιόλογη πρωτοβουλία των παραγωγών υδατοκαλλιέργειας της ΕΛ.Ο.Π.Υ., καθιερώθηκε η “ταυτότητα” που εγγυάται την προέλευση και την ποιότητα των ψαριών, που μεγαλώνουν σε ελληνικές θάλασσες, στις μονάδες των μελών της.

Fish from Greece, μια ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι

Ένα καλόγουστο σήμα με την ενδειξη “fish from Greece” θα συνοδεύει στο εξής κάθε ψάρι, που προέρχεται από μονάδα μέλους της οργάνωσης παραγωγών υδατοκαλλιέργειας ΕΛ.Ο.Π.Υ.. Το πρότυπο ιδιωτικό σχήμα πιστοποίησης “Fish From Greece” εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και όλα όσα συνοδεύουν την αξία του φρέσκου ψαριού, που εκτρέφεται και μεγαλώνει σε ελληνικές θάλασσες. Η ταυτότητα, με τη μορφή μικρού σήματος σε κάθε ψάρι, θα εφαρμοστεί σταδιακά, στα ψάρια που διατίθενται στην ελληνική και στις ξένες αγορές, όπου εξάγονται τα ψάρια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΛ.Ο.Π.Υ., “η πιστοποιηµένη και κατοχυρωµένη ονοµασία Fish From Greece, είναι η ταυτότητα, που χαρακτηρίζει όλα τα ελληνικά φρέσκα ψάρια που µεγαλώνουν µε φροντίδα, εµπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, σύµφωνα µε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με εύκολο, διακριτικό, ευκολοµνηµόνευτο όνοµα και υιοθετώντας τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του αστραφτερού λευκού … το “Fish From Greece αποτελεί σφραγίδα εµπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσµο”.

Το σήμα-ταυτότητα παρουσιάστηκε στις 29/7 σε μια εκδήλωση για επαγγελματίες του χώρου, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) ιδρύθηκε το 2016 και αριθμεί σήµερα 21 μέλη, με µονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας.