Follow us

Τρία χρυσά αστέρια για το “Συλλεκτικόν”

Ανάμεσα στα πολύ αξιόλογα ελληνικά προϊόντα, που διακρίθηκαν και φέτος στα παγκόσμια βραβεία ποιότητας και γεύσης Great Taste ξεχωρίζει το αρωματικό ελαιόλαδο Συλλεκτικόν του Γιώργου Σακελλαρόπουλου, από τη Σπάρτη…

Τρία χρυσά αστέρια για το “Συλλεκτικόν”

Πολλά τα ελληνικά προϊόντα που δακρίνονται με 1 και 2 αστέρια στον έγκυρο διαγωνισμό των Great Taste Awards, πολύ σπανιότερα με 3 αστέρια, τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη διάκριση. Είναι η πρώτη φορά στα 24 χρόνια του διαγωνισμού, που αυτά τα τρία αστέρια τα κερδίζει ένα αρωματιμένο ελληνικό ελαιόλαδο και το εκτιμάμε ιδιαίτερα -χωρίς, βέβαια, να παραβλέπουμε την αξία των διακρίσεων και άλλων ελληνικών ελαιολάδων σε διεθνείς σοβαρούς διαγωνισμούς.

Με αυτό το “Όσκαρ της Γεύσης”, όπως το ονομάζουν, τιμήθηκε το “Συλλεκτικόν” εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που ανήκει στην κατηγορία των “φυσικά αρωματισμένων ελαιολάδων-flavoured evoo”. Πρόκειται για αγουρέλαιο από Κορωνέικες ελιές που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα, άθερμο, αφιλτράριστο, φυσικής καθίζησης 4 μηνών. Η εκθλιψή του γίνεται στους 18-20 βαθμούς (θερμοκρασία περιβάλλοντος, που διατηρεί τη γεύση, τα αρώματα και τις ιδιότητες του καρπού), με φυσική προσθήκη πορτοκαλιών, λεμονιών και άγριου θυμαριού. Έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι με 2 αστέρια Great Taste 2019 διακρίθηκαν και δυο ακόμα προϊόντα του ίδιου παραγωγού, οι “Λεμονένιες” ελιές Καλαμών και οι “Τέλιες”, ελιές Καλαμών με βότανα.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται κοντά στη Σπάρτη, στους πρόποδες του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος παράγει premium άθερμα ε. π. ελαιόλαδα , gourmet φυσικά αρωματισμένα και βιολογικές ελιές, που έχουν διακριθεί επανειλημμένα.

info@bioarmonia.gr, 27310 81118, www.bioarmonia.gr