Follow us

Τα άθερμα προϊόντα Καραγγελή από τη Μεσσηνία

Πετιμέζι, ελαιόλαδο, ελιές, γλυκό κρασί, ταχίνι με πετιμέζι είναι όλα καινοτόμα, βιολογικά προϊόντα, που παράγονται άθερμα…

Τα άθερμα προϊόντα Καραγγελή από τη Μεσσηνία

Όταν ένα προϊόν παράγεται σε μονάδα παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας, με αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τότε έχει σίγουρα ένα έξτρα ατού. Κι αυτό το έχουν όλα τα προϊόντα Καραγγελής, αφού ελέγχονται σε κάθε στάδιο παραγωγής τους από το χημείο του Γιώργου Καραγγελή, που βρίσκεται σε διπλανό χώρο. Το 2013 κυκλοφόρησε το άθερμο βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, ένα καινοτόμο προϊόν, που είναι απαλλαγμένο από το βασικό ελάττωμα του παραδοσιακού πετιμεζιού, την έντονη θερμική επεξεργασία του μούστου (βράσιμο). Έτσι, όλα τα θρεπτικά συστατικά του σταφυλιού διατηρούνται αναλλοίωτα, ενώ παράγεται με πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους.

Τα άθερμα προϊόντα Καραγγελή από τη Μεσσηνία

Βιολογικό και άθερμο είναι και το εξ. παρθένο ελαιόλαδο που παράγουν εδώ και ένα χρόνο από τον οικογενειακό ελαιώνα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, που αποτελείται από αιωνόβια δέντρα, αλλά και νεότερα. Η εμπειρία 70 χρόνων του Αργύρη Καραγγελή σε συνδυασμό με τις νέες ιδέες του γεωπόνου Νίκου και του χημικού Γιώργου δημιούργησαν έναν πρότυπο ελαιώνα, που με τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές, δίνει ελαιόλαδο με σπουδαία οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια γίνεται με μηχανικά μέσα, χωρίς τη χρήση χημικών, η μεταφορά στο ελαιοτριβείο και η ελαιοποίηση γίνoνται την ίδια ημέρα και η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται άθερμα, ώστε το ελαιόλαδο να διατηρήσει το πλούσιο φορτίο του σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες.

Από τον ίδιο ελαιώνα και οι ελιές τους Καλαμών, που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή συνταγή της Σταυρούλας και του Αργύρη Καραγγελή, μόνο με νερό, αλάτι και ξύδι. Το αποτέλεσμα είναι μια τραγανή ελιά, με γεμάτη γεύση και διακριτική πικρίλα.
Τελευταία τους προϊόντα το πετιμέζι με ρόδι, το γλυκό κρασί με πετιμέζι και το βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης με πετιμέζι. Τέλος, παράγουν κι ένα γλυκό, ερυθρό οίνο, με άθερμο πετιμέζι, άλλη μια καινοτομία Καραγγελής.

Δοκιμάσαμε στο αθηνόραμα Umami

Βιολογικό, άθερμο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με αρώματα γρασιδιού και φύλλου ελιάς, στόμα με πάχος, ισορροπημένο, με αίσθηση φρέσκου αμυγδάλου.
Ελιές Καλαμών με πολύ καλή ισορροπία ξυδιού και νόστιμη σάρκα με καλή, τραγανή υφή και τυπική γεύση της ελιάς του είδους αυτού.
Βιολογικό, άθερμο πετιμέζι με ωραίες νότες ώριμου σταφυλιού, χωρίς τη γνωστή αίσθηση «καμμένου» που έχουμε συνηθίσει, γεύση γεμάτη και πλούσια.
Βιολογικό, άθερμο πετιμέζι με ρόδι, που μας άρεσε πολύ για τον ωραίο συνδυασμό του πετιμεζιού με τη φρουτένια οξύτητα του ροδιού και την πολύ καλή αίσθηση του ροδιού στη γεύση και επίγευση.
Βιολογικό άθερμο ταχίνι με πετιμέζι, που μας έβγαλε πολύ αισθητή τη γεύση του σταφυλιού και του χυμού του και το βρήκαμε αρκετά γλυκό.

Γ. Καραγγελής & ΣΙΑ Ο.Ε., Εθν. Μακαρίου 3, Μεσσήνη, Μεσσηνία, τηλ. 27220-24929, 6978188141, www.athermo.gr