Τα κορυφαία ελαιόλαδα που διακρίθηκαν στον Athena Olive Oil Competition 2019

Ο διεθνής διαγωνισμός ε.π. ελαιολάδου διεξήχθη με επιτυχία στο Ναύπλιο

Ντίνα Γκρουμούτη 10/04/2019

Ο Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC) απένειμε συνολικά 201 μετάλλια στα 364 δείγματα που έκρινε, ενώ συμμετοχές και κριτές απέδειξαν τον διεθνή χαρακτήρα της ελληνικής διοργάνωσης…

Ο Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC), που διεξήχθη φέτος στο Ναύπλιο, απένειμε συνολικά 201 μετάλλια στα 364 δείγματα που έκρινε και ένα ελληνικό ελαιόλαδο πήρε την ανώτατη διάκριση του διαγωνισμού, το “Διπλό Χρυσό” (που αντιστοιχεί σε βαθμολογία πάνω από 95/100). Οι συμμετοχές ήταν από πολλές χώρες (Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία και Χιλή).

Στον διαγωνισμό, που θεωρείται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου, η εικοσαμελής επιτροπή, από αναγνωρισμένου κύρους διεθνείς κριτές, απένειμε 8 Διπλά Χρυσά βραβεία, 76 Χρυσά, 71 Αργυρά και 46 Χάλκινα βραβεία, που μπορείτε να δείτε εδώ https://www.athenaoliveoil.gr/el/results/medals. Απονεμήθηκαν, επίσης, 12 ειδικά βραβεία, που μπορείτε να δείτε εδώ https://www.athenaoliveoil.gr/el/results/special-awards. Πρώτο σε βαθμολογία ε.π. ελαιόλαδο αναδείχθηκε το Conde de Mirasol, από την Κόρδοβα της Ανδαλουσίας. Καλύτερο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αναδείχθηκε το One & Olive από κορωνέικη ποικιλία (Μεσσηνία).
Η προβληματική χρονιά του 2018 για το ελαιόλαδο -και όχι μόνο στην Ελλάδα- είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά των διακρίσεων κατά 17% σε σχέση με πέρσι, ενώ, ειδικά στα ελληνικά ε.π. ελαιόλαδα, η μείωση των διακρίσεων άγγιξε το 40%.
Τα ελληνικά ε.π. ελαιόλαδα απέσπασαν 1 Διπλό Χρυσό, 5 Χρυσά, 32 Αργυρά και 27 Χάλκινα μετάλλια.

O Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC) έχει ήδη αποκτήσει διεθνές κύρος και θεωρείται ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου. Η επιλογή του Ναυπλίου για τη φετινή επιτυχή διοργάνωση είχει να κάνει με το ιστορικό ενδιαφέρον, με τη γραφικότητα της πόλης, αλλά και με το (συμβολικό) γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει έναν από τους πιο ιστορικούς ελαιώνες της χώρας, με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα.

Η τελετή απονομής των βραβείων είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς μερικά κορυφαία ε.π. ελαιόλαδα, καθώς συνοδεύεται από γευσιγνωσία. Θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στις 20 Απριλίου (12:00 - 20:00 -απονομή 18:00-20:00).
Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος