Follow us

Όταν τα γλυκά αποτελούν πηγή έμπνευσης…

Μια ελληνική εταιρεία κατασκευής επίπλων εμπνέεται για τις δημιουργίες της από τα γλυκά και μας δίνει μια συνταγή για απολαυστικά μπισκότα…

Όταν τα γλυκά αποτελούν πηγή έμπνευσης…

Τα γλυκά είναι δημιουργία, απόλαυση, μυρωδιές και αρώματα, που ξυπνάνε μνήμες και αναμνήσεις, είναι τρόπος έκφρασης, αλλά και πηγή έμπνευσης χωρίς όρια και περιορισμούς…
Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που έχουμε δει κατά καιρούς, είναι εταιρείες να εμπνέονται από φαγητά και γλυκά, είτε για τη διακοσμητική έμπνευση των κτηρίων τους, είτε σχεδιάζοντας τα προϊόντα τους με επιρροές από αυτά.
Έτσι και μία από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες παραγωγής επίπλου, η NIKOLIDAKISGROUP, δημιούργησε την Centro, το brand που εμπνέεται τα μοντέλα κουζίνας του από από γλυκά! Γιατί, όπως λέει και ένα γνωμικό: “τα γλυκά είναι τα παραμύθια της κουζίνας”…

Όταν τα γλυκά αποτελούν πηγή έμπνευσης…

Εκεί, λοιπόν, όπου η δημιουργία είναι στην απόλυτη μορφή της, η Centro δημιουργεί χώρους “happilyeverafter”…
Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, κάθε κουζίνα παίρνει την ονομασία της από κάποιο γλυκό, ανάλογα με το ύφος, τους χρωματισμούς και τον σχεδιασμό της, προσφέροντας το κατάλληλο πλαίσιο, όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Ξεχωρίσαμε μία πολύ ιδιαίτερη κουζίνα, την Amaretti, που φέρνει γλυκές μνήμες από τα καλοκαίρια μας σαν παιδιά.
Και ιδού η συνταγή για λαχταριστά μπισκότα amaretti!

Περισσότερα στο https://www.centrokitchen.gr

Mπισκότα amaretti

Υλικά
• 125 γρ. αμύγδαλα λευκά
• 125 γρ. ζάχαρη άχνη
• 3 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (15-20 γρ.)
• 2 ασπράδια αβγών
• 80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
• 1 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο φίνα σκόνη. Την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το προηγούμενο μείγμα μαζί με την εσάνς πικραμυγδάλου στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους. Αν θέλουμε να γίνουν πιο όμορφα τα μπισκότα, μπορούμε να τα φτιάξουμε με κορνέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά.