Follow us

Ένα ελληνικό αναψυκτικό στην κορυφή της ευρωπαϊκής καινοτομίας

Ήταν πραγματικά αναπάντεχη η είδηση ότι ένα ελληνικό αναψυκτικό, με βάση το κεφίρ, κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στη διεθνή έκθεση SIAL στο Παρίσι…

Ένα ελληνικό αναψυκτικό στην κορυφή της ευρωπαϊκής καινοτομίας

Χαρήκαμε διπλά, όταν μάθαμε ότι ένα ελληνικό αναψυκτικό πήρε το Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στη διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL, που διεξάγεται ανά διετία στο Παρίσι, με αμέτρητες συμμετοχές. Ο πρώτος λόγος, ότι ένας Έλληνας, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος σήκωσε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, στην κατάμεστη αίθουσα και ο δεύτερος, γιατί το προϊόν του είναι κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, υγιεινό και γευστικό.
Πρόκειται για ένα αναψυκτικό από κεφίρ, με γεύση τζίντζερ, που στην ελληνική αγορά έχει λανσαριστεί με το όνομα Υγεία, αλλά στο εξωτερικό κυκλοφόρησε με το brand Namaste. Το ενδιαφέρον είναι, ότι μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να συναντάμε μόνο σε γαλακτοκομικά προϊόντα τη χρήση του κεφίρ.

Ένα ελληνικό αναψυκτικό στην κορυφή της ευρωπαϊκής καινοτομίας

Όλα ξεκίνησαν για τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο το 2006, στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, με την παραγωγή αρχικά γαλακτοκομικών προϊόντων με γνήσιους κόκκους κεφίρ, λειτουργικά τρόφιμα, που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού, χωρίς συντηρητικά ή τεχνητά πρόσθετα. Πριν δύο περίπου χρόνια, δοκίμασε να φτιάξει αναψυκτικό με κεφίρ, αρχικά για τις ανάγκες της οικογένειάς του, και αφού βγήκε ικανοποιητικό κι είναι ένα απολύτως φυσικό, φρέσκο, προβιοτικό προϊόν, φυσικώς ανθρακούχο, χωρίς συντηρητικά και τεχνητά αρώματα, αποφάσισε να το βάλει στην γκάμα των υπόλοιπων προϊόντων του, με την ονομασία Υγεία.

Από την τελετή βράβευσης με τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο στο κέντρο.

Το παράγει σε δύο γευστικούς συνδυασμούς, με τζίντζερ και με δυόσμο. Λίγο πριν αποφασίσει να στείλει συμμετοχή στη SIAL, δημιούργησε την ετικέτα με την επωνυμία NAMASTE, ώστε να είναι αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό, και τα έστειλε, πιστεύοντας μεν στο καινοτόμο προϊόν του, αλλά χωρίς πολλές προσδοκίες.
Το αποτέλεσμα ήταν το προϊόν του να πάρει την ανώτερη διάκριση Καινοτομίας της SIAL 2018, δηλαδή το Χρυσό Βραβείο, μαζί με δύο ειδικά βραβεία, αυτό του εναλλακτικού τροφίμου και αυτό της διανομής.

Πίσω στην Αθήνα, μόλις μάθαμε τα νέα, αναζητήσαμε το προϊόν αυτό για να το δοκιμάσουμε και το βρήκαμε στο κατάστημα βιολογικών τροφίμων “Karolina” (Λογοθετίδη 16, Αμπελόκηποι). Και οι δυο γεύσεις πίνονται ευχάριστα, με το τζίντζερ να έχει έντονη την αίσθηση της πιπερόριζας και μέτρια γλυκύτητα, και αυτό με τον δυόσμο να δίνει έντονα το στίγμα του και να θυμίζει… virgin mohito!

Για καταστήματα, όπου μπορείτε να τα βρείτε κοντά σας, επικοινωνήστε με την Αγροτική Βιοδιατροφική, που έχει αναλάβει τη διανομή τους, στο τηλ.210 4250301.

Υγεία κεφίρ, Δρυμός, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2394113543, https://ygieia.com/