Follow us

Δοκιμάσαμε τα νόστιμα βαζάκια της Jukeros

Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής με ευφάνταστους συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών, αλλά και ονόματα, μας προκαλούν να τα… ερωτευθούμε!

Δοκιμάσαμε τα νόστιμα βαζάκια της Jukeros

Τα ‘χουμε δοκιμάσει στο πρωινό ή σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου, ωστόσο, επειδή η γκάμα της Jukeros by Dimitris Chomatas με αφετηρία το 2015, διαρκώς μεγαλώνει και διευρύνεται, ο Δημήτρης Χωματάς μας έστειλε αντιπροσωπευτικά προϊόντα της εταιρείας του, τα βάλαμε στο τραπέζι της Umami δοκιμής και σας τα παρουσιάζουμε…

Ο Δημήτρης είναι ένας μάγειρας με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο οποίος επιμελείται καθημερινά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της σειράς, ενώ πειραματίζεται διαρκώς και επάνω σε νέες εκδοχές. Η σειρά Jukeros αποτελείται από χειροποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με κοινό χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερες γεύσεις και τους συνδυασμούς πρώτων υλών, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές, αλλά και τα παιχνιδιάρικα ονόματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Μr Caramelo, Dr Banofeee, Dreamy Aronia, Onion Porn, Fantastic Fig, Breakfast in bed.

Δοκιμάσαμε τα νόστιμα βαζάκια της Jukeros

Για το πρωινό

Το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε, γι’ αυτό καλό είναι να μην το προσπερνάμε με έναν σκέτο καφέ. Εδώ, η σειρά προϊόντων έχει πολλές επιλογές, όλες πολύ ιδιαίτερες, όπως αυτές που δοκιμάσαμε. Ενδεικτικά:
- η μαρμελάδα σύκο με κρασί Βινσάντο μας άρεσε για το χαρακτηριστικό άρωμα σύκου από τη στιγμή που ανοίγεις το βάζο και την καλή αίσθηση του φρούτου, όταν το γεύεσαι. Το κρασί δεν γίνεται τόσο αισθητό.
- η μαρμελάδα μανταρίνι με ουίσκι μας έβγαλε επίσης πολύ καλή γεύση μανταρινιού, διακριτικό το αλκοόλ και μια σχετικά πικρή επίγευση, πιθανόν από τη χρήση φλούδας του καρπού.
- από τη σειρά αλειμμάτων χωρίς ζάχαρη, δοκιμάσαμε το πρωτότυπο άλειμμα νεκταρίνι με μαστίχα Χίου και νέκταρ αγαύης (για γλυκαντικό). Εδώ, η μαστίχα είναι τόσο έντονη, που υπερισχύει σαν άρωμα και γεύση, γι’ αυτό θα αρέσει στους λάτρεις της και,
- το άλειμμα βερίκοκο με πικραμύγδαλο και νέκταρ αγαύης, με καλή αίσθηση άγουρου βερίκοκου, που δίνει στο spread μια ευχάριστη οξύτητα, ενώ το πικραμύγδαλο είναι διακριτικό.

Για το φαγητό

- chutney καραμελωμένων κρεμμυδιών με βαλσαμικό ξίδι, με ικανοποιητική οξύτητα, καλή αίσθηση κρεμμυδιού και ελαφρά τονισμένη γλυκύτητα. Θα συνοδεύσει ωραία ψητά κρέατα, hot dogs, burgers.
- chutney δαμάσκηνο με κόκκινες πιπεριές & μαροκινά μπαχαρικά, πιο ισορροπημένο σε οξύτητα, με ωραίες νότες μπαχαρικών. Θα συνοδεύσει ωραία ποικιλία πιάτων με κρέας ή τυριών και αλλαντικών, ενώ μια κουταλιά του μέσα σε σάλτσες θα τους δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα.
- kinkytomato, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας με ελιές και κάππαρη, σάλτσα τομάτας με ήπια πικάντικη ντοματένια αίσθηση, ελαφρώς spicy και με μακρά επίγευση.

Δοκιμάσαμε ακόμη: χειροποίητο υποβρύχιο με τριαντάφυλλο, που μας άρεσε για την πολύ καλή υφή, που δεν κολλάει στο στόμα και το καλό άρωμα και γεύση τριαντάφυλλου.
Εκτός από ό,τι δοκιμάσαμε κάτω από την επωνυμία Jukeros, υπάρχουν πολλοί ακόμη κωδικοί, όπως λεμονάδες, ροφήματα, σάλτσες, αλείμματα με καραμέλα βουτύρου, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν χειροποίητες κέτσαπ, σάλτσες ζυμαρικών, αλλά και barbeque, καθώς και αλείμματα για μπρουσκέτα.

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα σε αρκετά επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και delicatessen στην Ελλάδα, ενώ εξάγονται και σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, Αμερική, Αυστραλία.

Jukeros, Γρυπάρη 52, Καλλιθέα, τηλ. 2121051000, www.jukeros.gr