Ντοματίνια με άρωμα, γεύση και όνομα Lucia!

Ψάχνουμε για νόστιμη ντομάτα τον χειμώνα; Υπάρχει!

Ντίνα Γκρουμούτη 03/12/2018

Μια ζεστή εκδήλωση στον ατμοσφαιρικό χώρο του Upper bistrot διοργάνωσε η Lucia’s Farm, για να μας υπενθυμίσει την ποιότητα των προϊόντων της και τη φιλοσοφία της…

Τα ντοματίνια με το όνομα Lucia’s Farm τα συναντάμε στις καθημερινές μας αγορές και τη νοστιμιά τους -αναλλοίωτη όλο τον χρόνο- την έχουμε διαπιστώσει. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι πρόκειται για προϊόν υδροπονικής καλλιέργειας, μιας σύγχρονης μεθόδου φιλικής προς το περιβάλλον, που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και εξασφαλίζει μια σωστή, ελεγχόμενη και ισορροπημένη θρέψη των φυτών, ενώ είναι φιλική στο περιβάλλον. Στην υδροπονία, όλα τα απαραίτητα συστατικά το φυτό τα παίρνει μέσω του νερού.

Ο Θ. Ευθυμιάδης, Δ.Σ. της Hellenic Farming, που διακινεί το brand Lucia’s Farm, υπενθύμισε τον πολύ ενδιαφέροντα, φυσικό τρόπο γονιμοποίησης των φυτών της καλλιέργειας με τους βομβίνους (αγριομέλισσες), που είναι φυσικοί επικονιαστές, αλλά και τη φυσική καταπολέμηση των “κακών” εντόμων με τη χρήση “καλών” εντόμων! Η φυσική γονιμοποίηση, άλλωστε, δίνει πιο σφιχτούς και νόστιμους καρπούς.

Σ. Κοντιζάς και Θ. Ευθυμιάδης

Σ. Κοντιζάς και Θ. Ευθυμιάδης

Όσον αφορά στο άλλο προϊόν της φίρμας, την πατάτα, ισχύει η ίδια ευαισθησία για τη γεύση και την ποιότητα του προϊόντος: πρόκειται για πατάτες μονοποικιλιακές, που επιλέγονται μετά από πολλές δοκιμές. Το νέο προϊόν τους είναι η baby πατάτα, πρακτική επιλογή για τον φούρνο.
Λαμπερή παρουσία στη βραδιά, ο brand ambassador της φίρμας, σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, που με τη σειρά του μετέφερε τη βιωματική του εμπειρία από την επίσκεψη στους χώρους των θερμοκηπίων, έκτασης εκατό στρεμμάτων, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Και ιδού μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά με τοματίνια Lucia’s:

Σαλάτα Ημαθιώτισσα
1 συσκευασία τοματίνια Lucia’s Farm Baby, κομμένα στα δύο 200 γρ.
τυρί μπάτζος σε φλοίδες (ή άλλο παρόμοιο τυρί)
1 χοντροκομμένη πιπεριά τσούσκα (ή άλλη πιπεριά)
1 ατζούρι σε κύβους (ή αγγούρι)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
8 παξιμάδια χαρουπιού σπασμένα στη μέση
χυμός από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και το ξύσμα του
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
ανθός αλατιού

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με δυο-τρεις απαλές κινήσεις. Γαρνίρουμε με τις φλοίδες του τυριού.

http://www.luciasfarm.gr

Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος