Follow us

Το νέο, εμπλουτισμένο ψωμί του τοστ

Με σλόγκαν «το κάτι παραπάνω στο ψωμί του τοστ» είδαμε πρόσφατα στα ράφια το «Παπαδοπούλου Plus», το νέο σταρένιο ψωμί του τοστ με σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και φολικό οξύ.

Το νέο, εμπλουτισμένο ψωμί του τοστ

Μπορεί ένα ψωμί του τοστ να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στην καθημερινή μας διατροφή; Με αυτή τη φιλοσοφία, η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος δημιούργησε το «Παπαδοπούλου PLUS», ένα νέο ψωμί του τοστ με οφέλη, που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το ασβέστιο απαιτείται για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ο σίδηρος βοηθά στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και το φολικό οξύ στη μείωση της κόπωσης και κούρασης, στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Όπως μάθαμε στην επίσημη παρουσίαση, αφορμή και έμπνευση για τον εμπλουτισμό του νέου προϊόντος ήταν ορισμένα από τα πορίσματα της μεγάλης Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.), που εκπονήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το νέο, εμπλουτισμένο ψωμί του τοστ
Οι Δρ. Λευτέρης Μάκρας, Δρ. Αντώνης Ζσμπέλας και Μαρία Λεβαντή, οι ομιλητές από την επίσημη παρουσίαση του προϊόντος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ., μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, όχι μόνο ενήλικες, αλλά και παιδιά, φαίνεται ότι δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες σε κάποιες βιταμίνες όπως η D και το φολικό οξύ και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος. Στον σίδηρο εντοπίστηκε χαμηλή πρόσληψη στο 35% του πληθυσμού, στο ασβέστιο στο 66%, στο φολικό οξύ στο 83%, ενώ στη βιταμίνη D το ποσοστό έλλειψης ανέρχεται στο 98%.

Η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., συνεργάστηκε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. καθηγητή Αντώνη Ζαμπέλα, για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών και δημιούργησε ένα καινοτόμο ψωμί του τοστ, το «Παπαδοπούλου PLUS». Πρόκειται, πράγματι, για ένα πολύ γευστικό ψωμί, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και σκέτο, αλλά και σε πρόχειρους συνδυασμούς και σίγουρα κάνει την καθημερινή συνήθεια του τοστ, του σάντουιτς -ακόμα και του ψωμιού που μπορεί στην ανάγκη να συνοδεύσει ένα φαγητό- πιο ωφέλιμη. Και η επιλογή του συγκεκριμένου προϊόντος έγινε, όπως μάθαμε από την επίσημη παρουσίαση του προϊόντος, ακριβώς γιατί έχει αποδειχθεί πως καταναλώνεται συχνά, από όλες τις ηλικίες και σε κάθε στιγμή της ημέρας.