Follow us

Δοκιμάσαμε τη νέα σειρά Master Origin της Nespresso

Πέντε νέες ποικιλίες καφέ τελειοποιήθηκαν από τους καλλιεργητές και εμπνέονται από τη χώρα προέλευσής τους…

Δοκιμάσαμε τη νέα σειρά Master Origin της Nespresso

Τι συμβαίνει όταν πέντε μοναδικές τοποθεσίες του κόσμου συναντούν πέντε εξειδικευμένες τεχνικές τοπικών καλλιεργητών; Η νέα σειρά καφέδων Master Origin της Nespresso είναι πέντε ξεχωριστές ποικιλίες, που αντλούν έμπνευση από τις χώρες προέλευσής τους. Είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε σ’ ένα ιδιαίτερο event, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτώβρη.

Δοκιμάσαμε τη νέα σειρά Master Origin της Nespresso

Η πρόσκληση για το event μας καλούσε να απαντήσουμε σε δύο ερωτήσεις, οπότε μόλις φτάσαμε, ο καθένας οδηγήθηκε στην ποικιλία που είχε επιλεγεί για εκείνον, με βάση τις απαντήσεις του. Κι αυτό, γιατί κάθε ποικιλία της νέας σειράς Master Origin κρύβει μέσα της ένα ταξίδι ανακάλυψης: οι ειδικοί της Nespresso γύρισαν όλο τον κόσμο με στόχο να ανακαλύψουν τις καλύτερες περιοχές όπου καλλιεργείται καφές, από τα βουνά της Σουμάτρας ως τα υψίπεδα της Νικαράγουας. Σε κάθε περιοχή, η Nespresso συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς εξετάζοντας καινοτόμες πρακτικές συγκομιδής και επεξεργασίας, με στόχο τη δημιουργία νέων, ξεχωριστών αρωμάτων και γεύσεων καφέ.

Για παράδειγμα, στην Αιθιοπία, οι κόκκοι καφέ ανακατεύονται ανά μία ώρα, χειρωνακτικά, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη ξήρανσή τους. Στην Κολομβία, κάθε “κεράσι” καφέ μένει πάνω στο δέντρο, ώσπου να αποκτήσει ένα βαθύ μωβ χρώμα για να συλλεχθεί. Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μια παραδοσιακή τοπική μέθοδο αποφλοίωσης με μερικό στέγνωμα, ενώ στη Νικαράγουα έχουν τη σπάνια τεχνική «black honey», όπου ο κόκκος καφέ παραμένει με τον φυσικό εξωτερικό φλοιό του κατά την ξήρανση, επιτρέποντας στον κόκκο να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα. Τέλος, στη Ινδία έχει επιλεγεί η πολύ παλιά τεχνική της φυσικής επεξεργασίας σε αέρια ρεύματα μουσώνων, που κάνει τους κόκκους να διογκώνονται και να αναπτύσσουν μια μοναδική γεύση.

Οι 5 νέες ποικιλίες

Master Origin Indonesia
Γευστικό προφίλ: πλούσιος και ξυλώδης, με νότες ωριμασμένου καπνού
Μέθοδος επεξεργασίας: αποφλοίωση με μερικό στέγνωμα

Master Origin Ethiopia

Γευστικό προφίλ: ζωηρός, με αρώματα λουλουδιών
Μέθοδος επεξεργασίας: εν ξηρώ

Master Origin India

Γευστικό προφίλ: έντονος και πικάντικος
Μέθοδος επεξεργασίας: φυσική σε αέρια ρεύματα μουσώνων

Master Origin Nicaragua

Γευστικό προφίλ: γλυκός και αρμονικός
Μέθοδος επεξεργασίας: τεχνική black honey

Master Origin Colombia

Γευστικό προφίλ: φρουτώδης και ζωηρός
Μέθοδος επεξεργασίας: όψιμη συγκομιδή

Μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις ποικιλίες της σειράς Master Origin σε espresso (40ml) ή Lungo (110ml) και τα καλά νέα είναι ότι θα αποτελούν μόνιμη σειρά της Nespresso. Διατίθεται στις Nespresso Boutiques, μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.