Follow us

H περιβαλλοντική ευαισθησία βραβεύεται

Στην εποχή μας, εξίσου σημαντική με την παραγωγή ενός σωστού προϊόντος είναι και η προστασία του περιβάλλοντος καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας…

H περιβαλλοντική ευαισθησία βραβεύεται

Η ΕL-A-WON, γνωστή μας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδά της, απέκτησε πρόσφατα άλλο ένα βραβείο -διαφορετικό αυτή τη φορά, ένα βραβείο που την τιμά ιδιαίτερα: διακρίθηκε με Gold Award στα Environmental Awards 2018, τον έγκυρο θεσμό επιβράβευσης δράσεων και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον.

Η εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου του Ιωάννη Καμπούρη ευαισθητοποιείται, εξίσου με την ποιότητα του προϊόντος της και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τη μη ρύπανση. Όπως μας πληροφορεί, για τα σημαντικά βραβεία Environmental Awards 2018 “…συναγωνίστηκε με ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους για τις καλές πρακτικές, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία και διακρίθηκε μέσω αδιάβλητης διαδικασίας από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή Επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος.”

H περιβαλλοντική ευαισθησία βραβεύεται

Η μέριμνα για το περιβάλλον ακολουθείται σε όλα τα στάδια, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ορθολογική διαχείρηση των υγρών ελαιουργικών αποβλήτων, που η εταιρεία διαθέτει για άλλες χρήσεις σε αδειοδοτημένους φορείς (τα λιόζουμα των ελαιοτριβείων είναι χρήσιμο λίπασμα για την υδρολίπανση εδαφών) και των στερεών αποβλήτων, που επαναχρησιμοποιούνται σαν λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό. Ουσιαστικά, δηλαδή, τα ονομαζόμενα “απόβλητα” μετατρέπονται σε χρήσιμα συστατικά, με τρόπο που συμβάλλει στην αειφορία και τη βιώσιμη γεωργία.
Αλλά και ο τρόπος διαχείρισης του προϊόντος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή ως την ελαιοποίηση και την τυποποίηση συμβάλλει στον ίδιο σκοπό.

Να σημειώσουμε, ότι με την παράλληλη αυτή εταιρική βράβευση, η E-LA-WON ξεπερνά τις 45 διακρίσεις, τόσο στον οργανοληπτικό τομέα όσο και στο packaging και την καινοτομία.

www.olivelawon.com, τηλ. 2106001555