180 ελληνικά προϊόντα πήραν φέτος το Πιστοποιητικό Γεύσης του iTQi

Ρεπορτάζ από την απονομή των βραβείων του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας – iTQi

Εύη Σκλατινιώτη 03/07/2018

Σε μια ειδική τελετή τιμήθηκαν οι Έλληνες παραγωγοί που πήραν φέτος τα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης του διεθνούς οργανισμού με έδρα στις Βρυξέλλες…

Από αριστερά: ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Βασίλης Κόκκαλης, ο κος Eric de Spoelberch (Διευθ. Σύμβουλος iTQi), ο κος Laurent van Wassenhove (Διευθ. Σύμβουλος iTQi), ο κος Τάσος Πρωτοψάλτης (Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής iTQi), ο κος Ανδρέας Γιαννόπουλος (Sommelier).

Από αριστερά: ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Βασίλης Κόκκαλης, ο κος Eric de Spoelberch (Διευθ. Σύμβουλος iTQi), ο κος Laurent van Wassenhove (Διευθ. Σύμβουλος iTQi), ο κος Τάσος Πρωτοψάλτης (Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής iTQi), ο κος Ανδρέας Γιαννόπουλος (Sommelier).

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi απένειμε πρόσφατα τα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης στους Έλληνες παραγωγούς σε τελετή που πραγματοποιήθηκε ειδικά γι’ αυτούς, στο Divani Palace Acropolis. Στην τελετή απονομής παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα και Έλληνες - μέλη της κριτικής επιτροπής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα, κος Luc Liebaut, ο οποίος εκθείασε τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά για την εξαιρετική γεύση και ποιότητα τους, προτρέποντας τους παραγωγούς να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, υπογράμμισε την ανάγκη οι παραγωγοί να ξεφύγουν από το παραδοσιακό μοντέλο του εργάτη γης που έχουν μέχρι και σήμερα και ν’ απευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού, ώστε να γνωρίσουν τις προτιμήσεις των πελατών τους.

Ακολούθησε η βράβευση των προϊόντων, ξεκινώντας από τα τέσσερα που έλαβαν την ανώτατη διάκριση του Crystal Taste Award, δηλαδή 3 αστέρια για 3 χρονιές στη σειρά. Αυτά ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Φέτα ΠΟΠ Βερμίου ΜΠΕΛΑΣ, της Μπέλας- τυριά Βερμίου, το Authentic Greek Yoghurt 10% fat της Κολιός AE και τα καραμελωμένα φουντούκια της Πέτρου Νατς ΑΕ. Ακολούθησε η βράβευση όλων των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων, που μπορείτε να δείτε στη σελίδα του οργανισμού, εδώ https://goo.gl/nqZvF7

Φέτος, η Ελλάδα επιλέχθηκε από το iTQi ως Τιμώμενη Χώρα, προκειμένου να δώσει στους Έλληνες παραγωγούς επιπλέον εργαλεία και παγκόσμια προβολή. Έτσι, τα βραβευμένα ελληνικά προϊόντα ήταν τα μόνα που προσφέρθηκαν στη φετινή Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσία εκατοντάδων συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στο πλαίσιο του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, εκτός από την αυξημένη προβολή τους στα social media του Ινστιτούτου, στην ιστοσελίδα του iTQi (www.itqi.com) υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα ελληνικά βραβευμένα προϊόντα και κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας παραπέμπεται εκεί, ενισχύοντας την παγκόσμια προβολή τους.  


Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας - iTQi με έδρα στις Βρυξέλλες, είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, αφιερωμένος στην πιστοποίηση της γεύσης τροφίμων και ποτών. Για το 2018, 1850 προϊόντα από 90 χώρες κατάφεραν να περάσουν τις απαιτητικές αξιολογήσεις των κριτών του, εκ των οποίων 180 ελληνικά.

Με κριτές από τις 16 πιο περίοπτες ευρωπαϊκές ενώσεις αρχιμαγείρων και sommeliers, πραγματοποιεί γευσιγνωσίες μια φορά τον χρόνο, αξιολογώντας σε τυφλές δοκιμές προϊόντα, δίνοντας πιστοποίηση για την καλή τους γεύση, προσφέροντας feedback για τις αρετές, τις αδυναμίες τους, αλλά και κάνοντας προτάσεις για τη βελτίωσή τους. Έτσι, το Πιστοποιητικό Γεύσης του iTQi γίνεται ένας χρήσιμο εργαλείο του παραγωγού για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις του, για εξαγωγές, αλλά και τις συζητήσεις με τους τοπικούς διανομείς.
Γράψε την άποψή σου
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος