Follow us

Wineroom, μια εντυπωσιακή κάβα στη Μύκονο

Στην περιοχή Φάμπρικα της Μυκόνου σε ένα πανέμορφο ανακαινισμένο κελάρι, λειτουργεί το Wineroom και κάνει χαρούμενους πολλούς οινόφιλους…

Wineroom, μια εντυπωσιακή κάβα στη Μύκονο

Το εξειδικευμένο wine shop φιλοξενεί, μέσα σε έναν εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο, με ελεγχόμενες συνθήκες αποθήκευσης, περίπου 800 διαφορετικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, επιλεγμένες μία προς μία. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να περιηγηθεί τον χώρο και να μην βρει αυτό που θέλει, από καθημερινά κρασιά, μέχρι σπάνιες ετικέτες, μοναδικές φιάλες, μεγάλες χρονιές, κορυφαίες ετικέτες, prestige σαμπάνιες και premium αποστάγματα. Το έμπειρο team της κάβας με wine manager τον Κωνσταντίνο Λαβίδα μπορεί να βοηθήσει για να επιλέξουμε το κατάλληλο κρασί ή spirit για την κάθε περίσταση.

Wineroom, μια εντυπωσιακή κάβα στη Μύκονο

Πέρα από την απλή καθοδήγηση, υπάρχουν υπηρεσίες που πάνε την οινική απόλαυση βήματα παρακάτω. Μπορούμε να ζητήσουμε συμβουλές για pairings ή να τους αφήσουμε να μας φτιάξουν τη λίστα ποτών για τις ανάγκες κάποιου event, που διοργανώνουμε στο νησί και, φυσικά, να μας τα φέρουν.
Για να πάρετε μια γεύση, στα ράφια μπορείτε να εντοπίσετε ετικέτες από μεγάλους οίκους -βλέπε Chateau Margaux, Lafite, Rothschild, Antinori, Gaja και Chateau d’ Yquem και να ανακαλύψετε, εκτός από super premium γνωστά brands από ρούμι, βότκα, ουίσκι και κονιάκ, αρκετές σπάνιες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, τις τεκίλες Clase Azul Reposado και Casa Dragones Joren καθώς και τα Mezcal Oaxacan και Burrito Fiestero. Τόσο η τεκίλα όσο και το mezcal είναι άκρως καλοκαιρινές επιλογές, όπως και τα ροζέ κρασιά. Στο Wineroom υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα από φινετσάτα ροζέ. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε το Whispering Angel, το διάσημο Miraval και το M de Minuty.

Φυσικά, πρώτα στη λίστα είναι τα ελληνικά κρασιά με εμβληματικούς εκπροσώπους, όπως τα Κτήματα Σκούρα, Παλυβού, Κυρ Γιάννη, Αβαντίς, Παυλίδη και Λαζαρίδη.
Τέλος, υπάρχουν ωραίες ιδέες deli για συνοδευτικά του κρασιού και των spirits Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Wineroom, Αγίου Ιωάννη, Φάμπρικα, τηλ. 22890 22449