Follow us

Γλυκές εκπλήξεις από το "Φίλεμα της Λέλας"

Δοκιμάσαμε μαρμελάδες και τσάτνεϊ πολύ πετυχημένα, με σωστές συνταγές και ισορροπία στη γεύση, προϊόντα που χαίρεσαι να έχεις στο τραπέζι σου...

Γλυκές εκπλήξεις από το "Φίλεμα της Λέλας"

Από βαζάκια με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, άλλο τίποτα! Εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια και διεκδικούν πρωτοτυπία και αποκλειστικότητα παρασκευής, που συνήθως δεν υπάρχει. Το ευχάριστο, βέβαια, είναι ότι όλο και περισσότερα τέτοια είδη γίνονται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και περιέχουν πλέον μόνο ζάχαρη, παραμερίζοντας από τα ράφια τα παλαιότερα παρασκευάσματα. Από τα πιο πρόσφατα που δοκιμάσαμε και εκτιμήσαμε είναι του εργαστηρίου "Το Φίλεμα της Λέλας", στο Κιάτο Κορινθίας.

Γλυκές εκπλήξεις από το "Φίλεμα της Λέλας"

Δοκιμάσαμε μαρμελάδες και τσάτνεϊ πολύ πετυχημένα, με σωστές συνταγές και ισορροπία στη γεύση, προϊόντα που χαίρεσαι να έχεις στο τραπέζι σου. Σαν την μυρωδάτη "μαρμελάδα μήλου", με απαλή αίσθηση μήλου, με ψιλοκομμένα κομματάκια του φρούτου και έντονη παρουσία σταφίδας, που την κάνει ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη. Η πιο κλασική "μαρμελάδα βερίκκοκο" έχει ωραία υφή, σπιτική γεύση και ισορροπία στη γλυκύτητα. Περιέχουν φρέσκα φρούτα, ζάχαρη και λεμόνι και, βέβαια, κανένα συντηρητικό.
Η σειρά περιλαμβάνει πολλές ακόμα μαρμελάδες, που παρασκευάζονται χειροποίητα, με φρέσκα υλικά, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, από παλιές συνταγές.

Δοκιμάσαμε και δύο πολύ καλά τσάτνεϊ, που παρασκευάζονται χωρίς ζάχαρη και γλουτένη Κι εδώ εντυπωσιάζει η ωραία χρήση των υλικών, η καλοφτιαγμένη συνταγή, η ισορροπία στη γεύση, η σπιτική (αλλά όχι ερασιτεχνική) αίσθηση.
The Mild Carrot Handmade Chutney: ένα ευχάριστο τσάτνεϊ όχι πικάντικο, με πολλές δυνατότητες σερβιρίσματος, πλάι σε τυριά, αλλαντικά, κρεατικά. Το ξίδι ενσωματώνεται όμορφα στο σύνολο, τα λαχανικά διατηρούν πολύ καλή υφή, βγάζει ωραίες νότες μαυροσούσαμου. Περιέχει κρεμμύδι, καρότο, λευκό και μαύρο σουσάμι.
The Flaming Fig Handmade Chutney: ένα τσάτνεϊ που το τρως όλο με το κουτάλι μονομιάς. Πικάντικο, χωρίς να το παρακάνει, με πλούσια αίσθηση ζουμερού σύκου και δαμάσκηνου, φρουτώδες και πολύ αρωματικό.
Στην ίδια σειρά υπάρχει ακόμα "Ρόδι με μέντα" και "Πορτοκάλι με πικάντικες χρωματιστές πιπεριές".

Στο Φίλεμα της Λέλας φτιάχνουν και τουρσί, λικέρ, σάλτσες και γλυκά του κουταλιού. Στο site τους θα πάρετε μια ιδέα.

Το Φίλεμα της Λέλας, Δημοκρατίας 1 Κιάτο Κορινθίας, τηλ. 27420 27027 & 6974 877727 www.tofilematislelas.gr