Follow us

Τα υλικά του φαγητού στην πόρτα μας

Μ’ ένα κλικ στον υπολογιστή βρίσκουμε τη συνταγή, παραγγέλνουμε και παραλαμβάνουμε… μέχρι και το αλάτι...

Τα υλικά του φαγητού στην πόρτα μας

Η ιδέα φαίνεται super: δεν σπας το κεφάλι σου για το τι θα μαγειρέψεις σήμερα και δεν χρειάζεται να καταφύγεις στο "έτοιμο" αν δεν έχεις χρόνο για τα απαραίτητα ψώνια. Στο marathos.gr έχουν τη λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις μία από τις συνταγές που διαθέτουν και έχουν δημιουργήσει με τη βοήθεια μαγείρων και διατροφολόγου κι εκείνοι θα στείλουν σε πακέτο όλα -μα όλα- τα απαραίτητα υλικά, μετρημένα και ζυγισμένα, μαζί με τη συνταγή για να τη μαγειρέψουμε.

Τα υλικά του φαγητού στην πόρτα μας
Το πακέτο για τα χοιρινά φιλετάκια με πιπεράτη σος και πατατούλες baby

«Είναι μια ιδέα πολύ διαδεδομένη και δημοφιλής στο εξωτερικό, την οποία εμείς προσαρμόσαμε στα ελληνικά
δεδομένα» μας είπαν η Ελένη και η Ματούλα, τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το marathos.gr
Οι συνταγές που προτείνουν είναι απλές και εύκολες στην παρασκευή τους και τα υλικά προετοιμασμένα, ώστε να μας γλιτώνουν χρόνο. Έτσι, τα λαχανικά είναι ζυγισμένα, κομμένα και αποφλοιωμένα, τα κρέατα μαριναρισμένα, τα όσπρια έτοιμα για μαγείρεμα. Τα υλικά αγοράζονται καθημερινά από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς για να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας, ενώ τα περισσότερα είναι βιολογικά.
Κι αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση ούτε για τη σύνθεση των υλικών και το μαγείρεμα, υπάρχει και μια νέα κατηγορία που ονομάζουν take and bake, όπου το φαγητό έρχεται έτοιμο στο ταψί και θέλει μόνο ψήσιμο.

Πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, κάσιους, κόκκινη πιπεριά και vinaigrette εσπεριδοειδών.

Εμείς δοκιμάσαμε στο γραφείο σαλάτες με πλούσια και γευστικά dressings, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα και μαγειρέψαμε ενδεικτικά ορισμένες συνταγές. Μας άρεσαν τα χοιρινά φιλετάκια με την πιπεράτη σος και τις πατατούλες baby με τη γλυκιά σος με κονιάκ, αλλά και οι κόκκινες φακές με κάρι, κύμινο, φρέσκο κόλιανδρο και γάλα καρύδας, με γνήσιο ινδικό άρωμα.
Σίγουρα, οι λύσεις απευθύνονται κυρίως σε πολυάσχολους και άτομα που ζουν μόνα τους ή έστω ζευγάρια, που θέλουν να αποφύγουν το έτοιμο φαγητό και να γευτούν κάτι σπιτικό και ποιοτικό. Με τα έτοιμα υλικά, δίνεις βάση μόνο στο μαγείρεμα. Από την άλλη, το κόστος για μια πολυμελή οικογένεια ή παρέα είναι υπολογίσημο.

Ώρες παράδοσης: Δευτ.-Παρ. 12μ.μ.-8μ.μ. και Σάββ. 11π.μ. ως 5μ.μ.. Η παράδοση στην Αττική δεν επιβαρύνεται με έξοδα.

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες από τις δημιουργούς του marathos την Ματούλα και την Ελένη στο τηλ. 210 2777325 ή στο www.marathos.gr