Follow us

10+1 δώρα για οινόφιλους

Επειδή το κατάλληλο δώρο για τον κατάλληλο άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη σπαζοκεφαλιά αυτές τις μέρες, κάνουμε εμείς την έρευνα για λογαριασμό σας, και σας προτείνουμε τα καλύτερα gadgets για τους αγαπημένους σας οινόφιλους.

10+1 δώρα για οινόφιλους

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

Δώρα, δώρα, δώρα και πάλι δώρα! Η χαρά μας να προσφέρουμε κάτι ξεχωριστό που θα ενθουσιάσει τον παραλήπτη μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό λοιπόν φτιάξαμε μια συλλογή με αξεσουάρ και gadgets, που θα ενθουσιάσουν τους σομελιέ των γιορτών σας, θα γίνουν το επίκεντρο του γιορτινού σας τραπεζιού και θα σας γλιτώσουν από περιττά πήγαινε – έλα στο ψυγείο, φροντίζοντας η οινική σας συλλογή να περιβάλλεται από τους καλύτερους υπασπιστές της μακροβιότητας και της απόλαυσής της.

Τα παρακάτω, είναι μερικές προτάσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να «παίξουν» σε πολλαπλά τιμολογιακά ταμπλό, οπότε μην φοβηθείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για να βρείτε κάτι πιο ταιριαστό στις ανάγκες σας - όποιο και να επιλέξετε για να προσφέρετε, σίγουρα θα κάνετε τη διαφορά και θα ενθουσιάσετε τους παραλήπτες. Άλλωστε, ιδίως στο τέλος μιας τόσο δύσκολης χρονιάς, όλοι και όλες αξίζουν και αξίζουμε το καλύτερο. Καλές γιορτές!

Τιρμπουσόν lever από την Peugeot

10+1 δώρα για οινόφιλους

Ένα πολύ ιδιαίτερο και εύκολο στην χρήση τιρμπουσόν, με εντυπωσιακό σχέδιο. Ο μηχανισμός ακριβείας και τα χερούλια που κρατούν σταθερό το μπουκάλι, είναι τα δυνατά του στοιχεία με αποτέλεσμα ο φελλός να βγαίνει χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια. Εξαιρετικό δώρο για τους οινόφιλους αλλά και για όσους δυσκολεύονται με τα κλασικά ανοιχτήρια. Βρείτε το εδώ.

Κομψές καράφες

Η καράφα μετάγγισης είναι πάντα ένα εντυπωσιακό, αλλά και χρήσιμο δώρο. Όλοι έχουμε δει τους οινοχόους να μεταγγίζουν κρασιά σε καράφες στο εστιατόριο κι άλλωστε πολλά συστήνουν στην ετικέτα τους τη μετάγγιση ως ιδανικό τρόπο να απολαύσουμε τα γεύσεις και τα αρώματά τους – βοηθούν το κρασί να «ανοίγει» το μπουκέτο του και να εκφράζει τη δυναμική του. Προσφέροντας, λοιπόν, μια καράφα με στυλ προσφέρουμε όχι μόνο τον ιδανικό τρόπο για την οινική απόλαυση, αλλά κι έναν κομψότατο υποσυνείδητο σύνδεσμο με την εστιατορική εμπειρία που τόσο μας έχει λείψει. Βρείτε προτάσεις εδώ κι εδώ.

Πώμα οξυγόνωσης κρασιού

Μια εναλλακτική πρόταση για το σερβίρισμα του κόκκινου κρασιού, που ευνοεί τον αερισμό του κατευθείαν από τη φιάλη, όταν δεν υπάρχει κανάτα μετάγγισης, είναι ένα πώμα οξυγόνωσης. Αυτό το έξυπνο γκατζετάκι πιάνει ελάχιστο χώρο τόσο στο τραπέζι όσο και (το κυριότερο) στην αποθήκευση, ενώ η ειδική ροή που προκαλεί, περνώντας αέρα μέσα από το κρασί καθώς αυτό σερβίρεται, είναι ένα θέαμα που, εκτός από μια καλύτερη οινική εμπειρία, θα προσφέρει στους συνδαιτημόνες κι ένα ωραίο θέμα για κουβέντα. (Βρείτε το εδώ.

Σύστημα σερβιρίσματος Coravin

Το CORAVIN είναι το μόνο «ανοιχτήρι» με το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε κρασί χωρίς να χρειαστεί να βγει ο φελλός. Η λεπτή του βελόνα τρυπάει το φελλό, από το ειδικό στόμιο βγαίνει το κρασί και στη συνέχεια η φιάλη γεμίζει με καθαρό αέριο argon, που προστατεύει το υπόλοιπο κρασί από την οξείδωση. Είναι το τέλειο δώρο για έναν συλλέκτη κρασιού που θέλει να δοκιμάσει και να απολαύσει ένα ποτήρι από τις φιάλες που παλαιώνει στο κελάρι του χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξει, ή τον οινόφιλο που θέλει να δει την εξέλιξη ενός κρασιού και να αποφασίσει εάν θα το απολαύσει τώρα, ή θα συνεχίσει την παλαίωση. Βρείτε το εδώ.

Τιρμπουσόν Βlack Horn της Cordoba

Ένα κομψό και προσεγμένο κλασικό τιρμπουσόν είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος για να ανοίξετε όχι μόνο την φιάλη σας, αλλά και τον δρόμο προς την καρδιά του αγαπημένου σας σομελιέ του σπιτιού. Το Black Horn της Cordoba, που έρχεται με την όμορφη δερμάτινη θήκη του, είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά της αγοράς, κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να αφαιρεί τον φελλό με δύο μόνο κινήσεις, χωρίς αυτός να σπάσει ή να καταστραφεί. Ένα πραγματικό κόσμημα με χειροποίητο φινίρισμα και λαβή από μαύρο κέρατο, ιδανικό για τους λάτρεις του κρασιού. Βρείτε το εδώ.

Κάλτσες με σχέδια – Sommelier’s socks

Οι κάλτσες είναι πάντα ένα δώρο απολύτως ασφαλές για τις γιορτές, για τις φετινές γιορτές όμως, γιατί να μην προτιμήσουμε κάτι πιο προσωποκεντρικό; Για τους φίλους μας που νομίζουν ότι τα έχουν όλα, οι κάλτσες του Οινοχόου σίγουρα θα τους αφήσουν άφωνους. Βρείτε τες εδώ.

Σαμπανιέρες γεμάτες design

Έρχονται σε λίγο οι καλεσμένοι και το κρασί δεν έχει προλάβει να παγώσει; Έχουμε παραπάνω από ένα μπουκάλι κρασί, ή σαμπάνια να απολαύσουμε, αλλά δεν θέλουμε να πηγαινοερχόμαστε στο ψυγείο; Ή μήπως θέλουμε να δώσουμε την επιλογή σε κάποιον να σερβιριστεί μόνος του αυτό που του αρέσει; Η λύση βρίσκεται σε μια σαμπανιέρα πολλαπλών θέσεων, ιδίως αν έχει ωραίο design και στυλ, που θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο ένα γιορτινό τραπέζι. Βρείτε μερικές εδώ.

Drop stop

Ίσως το πιο χρήσιμο gadget που αφορά το σερβίρισμα του κρασιού! Εκτός του ότι κάνει ξεκάθαρο στους συνδαιτημόνες ότι έχουν να κάνουν με έναν οικοδεσπότη που παίρνει στα σοβαρά τις οινικές του προτάσεις, το πιο σημαντικό είναι, όπως δηλώνει και το όνομα του, ότι δεν αφήνει ούτε σταγόνα να πέσει! Τέλος τα λερωμένα τραπεζομάντηλα και δη τα γιορτινά, γεγονός που κάνει το δώρο αυτό να εκτιμάται όχι μόνο από τους σομελιέ, αλλά και τις νοικοκυρές του σπιτιού. Βρείτε το εδώ.

Θερμόμετρο φιάλης

Όπως όλοι ξέρουμε, το κάθε στιλ κρασιού έχει τις δικές του απαιτήσεις θερμοκρασίας για να αποκαλύψει όλες τις αρετές του. Για τους τελειομανείς οινόφους, λοιπόν, που ακολουθούν κατά γράμμα τις προτάσεις σερβιρίσματος, το θερμόμετρο φιάλης κρασιού είναι το ιδανικό gadget, αφού αγκαλιάζει τη φιάλη και δείχνει την θερμοκρασία του κρασιού που απολαμβάνουμε, βοηθώντας μας να το διατηρούμε στο σωστό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατανάλωσής του. Βρείτε το εδώ.

Ποτήρια κρασιού Spigelau

Όλοι θα απολαύσουμε ένα και δύο και τρία ποτηράκια κρασί αυτήν την περίοδο, γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε στα σωστά ποτήρια; Η Spigelau είναι ηγετικό όνομα στον χώρο των ποτηριών και η σειρά Winelovers διαθέτει τα κατάλληλα ποτήρια για κάθε χρώμα - λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί - λέγοντας με τρόπο στους φίλους μας ότι το σχήμα αυτών των ποτηριών θα ξεδιπλώσει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του κρασιού ανάλογα με το στυλ του. Βρείτε τα εδώ.

Ποτήρια σαμπάνιας Riedel

Όλοι λατρεύουμε τις φυσαλίδες μιας σαμπάνιας, ή ενός εκλεπτυσμένου αφρώδους και φυσικό είναι να θέλουμε να την σερβίρουμε και να την απολαύσουμε σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι με το χαρακτηριστικό flute σχήμα. Η εταιρεία Riedel πρωταγωνιστεί στον χώρο αυτό και τσουγκρίζοντας τα κρυστάλινα ποτήρια της, είναι ο καλύτερος να αποχαιρετήσουμε τον παλιό και να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο, με λίγη πρόσθετη αίγλη. Βρείτε τα εδώ.