Σούπα κολοκύθα με μέλι (του Μιχάλη Νουρνόγλου)

Υλικά για 6 άτομα
1 μέτρια κολοκύθα
1 πρέζα κανέλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ μέλι
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
100γρ. τζίντζερ φρέσκο

παρασκευή

Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τις ίνες και τα σπόρια. Την κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει, παίρνουμε τη ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 20΄. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ψίχα της κολοκύθας. Πολτοποιούμε με ένα μπίμερ και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε ζεστή.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen