Υλικά
1 μέτριο λάχανο Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα
100 γρ. μαύρες σταφίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή πελτές
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά συνεχίζουμε προσθέτοντας και το λάχανο –γύρω στα 10 λεπτά.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλ.
νερό μαζί με το αλάτι και τη ρίχνουμε στο φαγητό.
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, ρίχνουμε άλλο ένα φλιτζάνι νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες καλοπλυμένες και την κανέλα.
Αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με το λάδι του.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα να ησυχάσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.