Ουγγαρέζικο γκούλας

Ουγγαρέζικο γκούλας
υλικά
1. 200 γρ. βοδινή (ή μοσχαρίσια) σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. πατάτες, κομμένες μέτριες
300 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες, σε φέτες
1 φλ. τσ. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. (ή περισσότερο) πάπρικα γλυκειά ή μέτρια καυτερή ή ανάμεικτη
1 κ. σ. κύμινο ολόκληρο, σπασμένο σε γουδί
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος 3'-4', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά. Οταν μαλακώσουν - χωρίς να πάρουν χρώμα- ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.

(Σημ. μπορούμε να μην βάλουμε τις πατάτες και να σερβίρουμε το φαγητό με πουρέ πατάτας, που του ταιριάζει πολύ)



Σχόλια

Βαρδα Αναστασια 24/8/2014 12:58:04 μμ

Το πιάτο ειναι ευπαρουσιαστο, τραβάει την προσοχή, η συνταγη φαίνεται ενδιαφέρουσα, ωστόσο η ανακολουθία ειναι ότι στη φωτογραφία υπάρχει καρότο, ενώ στη συνταγη όχι.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen