Η ομελέτα της αυτοκράτειρας

Η ομελέτα της αυτοκράτειρας

Μία από τις μεγαλύτερες σεξουάλες της ιστορίας, ήταν η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Μέχρι τα 77 της ξυπνούσε στις πέντε κάθε πρωί και έτρωγε μια ομελέτα με χαβιάρι, πίνοντας τσάι με βότκα. Η ομελέτα που μας προτείνει η Αλιέντε έχει και σολομό, και είναι αυτοκρατορικότερη της Αυτοκράτειρας! Εάν, λοιπόν, το επόμενο πρωί ξυπνήσει στο σπίτι σας, ετοιμάστε της την ομελέτα της Μεγάλης Αικατερίνης και προσφέρετε την συνοδεία σαμπάνιας. Το καλύτερο πρωινό μετά από μια ερωτική νύχτα.

Υλικά
5 φρέσκα αβγά από κότες ελεύθερης βοσκής
Αλατοπίπερο
Φρέσκο χωριάτικο βούτυρο
Ψιλοκομμένα τσάιβς
1/2 φλιτζ. χαβιάρι μπελούγκα, κατά προτίμησιν από τη Βαλτική
4 λεπτές αλλά ζουμερές φέτες καπνιστού σολομού Νορβηγίας (ή Σκωτίας, ακόμα καλύτερα)
2 κ.σ. sour cream
Λεπτές φέτες ολόφρεσκου ψωμιού για τοστ

Παρασκευή

Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και μόλις «αρπάξει» ελαφρά, προσθέτουμε τα αβγά. Όταν έχει μισοψηθεί από κάτω η ομελέτα, προσθέτουμε τσάιβς και σολομό, και τη διπλώνουμε με απαλές κινήσεις, έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα της. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα, στολίζουμε με το χαβιάρι και σερβίρουμε και τα καυτά τοστάκια ψωμιού, δίπλα στη sour cream.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen