Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
Φιλέτα από 3 λαυράκια 400 γραμμαρίων, χωρίς πέτσα και κομμένα όπως ο σολομός, σε λεπτές φέτες
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 ½ κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Σερβίρισμα
4 φλιτζ. κατσαρό αντίδι, πλυμένο και αλατισμένο
1 κ.σ. μαυροκούκι
Παρασκευή
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το θυμάρι.
Προσθέτουμε το λαυράκι, ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον.
Το βγάζουμε και το σερβίρουμε.
Οι λεπτές σαν κρέπες φέτες του μαριναρισμένου ψαριού αναδεικνύονται στο φρουτώδες περιβάλλον του κρητικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, ενώ η μικρή νότα από το μαυροκούκι και το θυμάρι στρέφουν το πιάτο λίγο ανατολικότερα, λίγο πιο νότια…