Ταρτάκια σολωμού

Ταρτάκια σολωμού
Υλικά (για 6 άτομα)
6 μεγάλες φέτες σολομού Σκοτίας
1 πακέτο με έτοιμα κελύφη για τάρτες (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ)
1 κουτί τυρί σε κρέμα, με σκόρδο και βότανα
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού Horseradish Sauce
Αλάτι, πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την horseradish sauce, την κάππαρη και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, γεμίζουμε με αυτό τα ταρτάκια, τα γαρνίρουμε με μια φέτα σολομού το καθένα και τρίβουμε από πάνω άφθονο φρέσκο πιπέρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τις τάρτες, ανακατεύοντας στο μίξερ 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 100 γρ. βούτυρο παγωμένο (προσοχή, όχι μαργαρίνη), τον κρόκο ενός αυγού και 4 με 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε wrap και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα· μετά τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη επάνω σε μεμβράνη για να μην κολλήσουν, τα βάζουμε στα ειδικά ατομικά ταψάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βγάζουμε από τις θήκες και τα γεμίζουμε.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen