Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Φιλέτο ψάρι φρικασέ
Υλικα
Φιλέτο ψαριού
1 πράσο
2 ματσάκια σέλινο
1 σέλερι
1 κρεμμύδι
200 ml κρασί
½  λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε  το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι  στο λάδι, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σέλινο και σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών  και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μια ώρα, προσθέτοντας υγρά σιγά σιγά. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε χυμό από ½ λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά του. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αβγοκόψουμε.
Το φιλέτο ψαριού μπορούμε να το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρικασέ ή αλλιώς να το σοτάρουμε στην αρχή και μετά να το τελειώσουμε στον φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen