Follow us

Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Υλικα

Φιλέτο ψαριού
1 πράσο
2 ματσάκια σέλινο
1 σέλερι
1 κρεμμύδι
200 ml κρασί
½ λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι στο λάδι, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σέλινο και σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μια ώρα, προσθέτοντας υγρά σιγά σιγά. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε χυμό από ½ λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά του. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αβγοκόψουμε.
Το φιλέτο ψαριού μπορούμε να το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρικασέ ή αλλιώς να το σοτάρουμε στην αρχή και μετά να το τελειώσουμε στον φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.