Follow us

Φιλέτο λαβράκι, χούμους και κανελόνι γεμιστό με μελιτζάνα

Φιλέτο λαβράκι, χούμους και κανελόνι γεμιστό με μελιτζάνα

Υλικά

Υλικά

2 λαβράκια, 0,8-1κ.

Για το χούμους

200 γρ. ρεβύθια

80 γρ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 τσίλι πιπεριά

1/3 μάτσο μαϊντανό

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

40 ml χυμό λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

Για τα κανελόνια

8 κανελόνια

3 μελιτζάνες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αβγό

½ σκελίδα  σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φέτες ψωμί του τοστ

10 γρ. αλεύρι

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαβράκια και τα κόβουμε σε φιλέτα.

Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε απ' τη μεριά της πέτσας και τα τελειώνουμε στον φούρνο στους 180οC για 8 λεπτά.Ετοιμάζουμε το χούμους: Αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζουμε.

Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά τους.

Στη συνέχεια, τα περνάμε από το μπλέντερ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε όσο από το υγρό τους χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει το χούμους την επιθυμητή πυκνότητα.Για τα κανελόνια: Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στον φούρνο ή στη σχάρα.

Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο νερό για να μην κολλήσουν, στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε ένα φιλέτο ψαριού με λίγο χούμους και ένα ή δυο κανελόνια σε κάθε πιάτο.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.