Follow us

Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά και καρότα

Μοσχάρι κοκκινιστό με αρακά και καρότα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

500 γρ. αρακάς

400 γρ. καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 κ. ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ξύλο κανέλα

Αλεύρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας, το αλευρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ.

καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το ξύλο της κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά.

Στα 20 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα καρότα και τον αρακά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και με το κάλυμμα της κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε όπως είναι ή με λευκό ρύζι.

Α.Τ

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.