Follow us

Σπαγγέτι με παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζ (bolognese)

Σπαγγέτι με παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζ (bolognese)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

800 γρ. οσομπούκο ή μοσχαρίσια ουρά σε φέτες

200 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο πολύ ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

500 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες

300 ml χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος

1 φλ. λευκό ξηρό ή κόκκινο κρασί

1 πρέζα ξερό θυμάρι

½ φλ. ελαιόλαδο

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τριμμένο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα) ια το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το οσομπούκο ή την ουρά, γυρίζοντας τα κομμάτια με λαβίδα να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα να καθαρίσει καλά.

Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το μπέικον,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι ή το σέλινο και το θυμάρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ρίχνουμε την ντομάτα και τον χυμό της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για άλλη 1 ώρα.

Το κρέας πρέπει να έχει ξεκολλήσει από τα κόκκαλα και να διαλύεται.

Πετάμε τα κόκκαλα και χωρίζουμε το κρέας με το πιρούνι μέσα στη σάλτσα του.

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και σερβίρουμε με το κρέας, τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Α.ΤUpdated: 31/01/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/09/19

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.