Υλικά
750 γρ. χοιρινή παντσέταΥλικά
750 γρ. χοιρινός λαιμός
1,5 λίτρο κρασί κόκκινο ξηρό
6 μέτριες κόκκινες ντομάτες τριμμένες
3 κρεμμύδια τριμμένα
Ρίγανη
Κύμινο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους σπασμένους
4 ντομάτες σφιχτές, κομμένες χοντρές φέτες
4 κρεμμύδια καθαρισμένα, κομμένα χοντρές φέτες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια, όπως το κοντοσούβλι.
Το βάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα για μία ημέρα. Την επόμενη ημέρα περνάμε από τη σούβλα με τη σειρά κρέας, κρεμμύδι, κρέας, ντομάτα και συνεχίζουμε εναλλάξ με την ίδια σειρά, μέχρι να τελειώσει το κρέας.
Ανάβουμε τα κάρβουνα, να κοκκινίσουν καλά.
Τα σπάμε και τα αφήνουμε να "καθίσουν".
Ρίχνουμε από πάνω τα "άττιτα", δηλαδή τη στάχτη, και καλύπτουμε τα κάρβουνα.
Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή ψηλά και τη γυρνάμε συνέχεια.
Όταν ασπρίσει το κρέας και αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, χαμηλώνουμε τη σούβλα και αφήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να ψηθεί. *Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.