Υλικά
10 μαύρα σύκαΥλικά (για 4 άτομα)
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
Για το ρυζόγαλο
1 λίτρο κατσικίσιο γάλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νισεστέ
120 γρ. ρύζι γλασέ
80 γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Ψιλοκόβουμε 2 σύκα και τα κρατάμε όλα στο ψυγείο.Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τον κόλιανδρο, προσθέτουμε το ρύζι και το νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας.
Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τα δύο ψιλοκομμένα σύκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια.
Κόβουμε τα ολόκληρα σύκα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και τοποθετούμε στην επιφάνεια του ρυζόγαλου.
Πασπαλίζουμε το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού.
A.T.