Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές
Υλικά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 κόκκινες στρογγυλές πιπεριές
2 κίτρινες  στρογγυλές πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/3 φλ. σάλτσα σόγιας
½ φλ. χυμό ανανά
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ κύμινο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα: ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από μεμβράνες και σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια 2 εκ.. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κύμινο και τον κουρκουμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μαγειρεύουε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, αναμειγνύουμε καλά σε μπολ τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό ανανά και τη ζάχαρη και περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να πάρει μια -δυο βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα και το σερβίρουμε με το ρύζι. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Α.Τ.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen