Υλικά
3 περ. κιλά χοιρινά παϊδάκια (spare ribs)Υλικά (για 8 άτομα)
Για τη μαρινάδα
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο χοντροσπασμένο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
3 μεγάλες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
60 ml ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. ρίγανη ξερή
2-3 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και μεμβράνες αν θέλουμε
Αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα στα παϊδάκια, πλυμένα και στεγνωμένα.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι και ολόκληρη τη νύχτα.
Ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας: ψήνουμε τις ντομάτες στο γκριλ για 15 λετπά και τις περνάμε από τη μουλινέτα να γίνουν πουρές.
Λιώνουμε το κρεμμύδι στη μουλινέτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι καθώς και τις καυτερές πιπεριές -αν θέλουμε - και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη.
Αραδιάζουμε τα spare ribs σε ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα (να πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα και να πήξει η σάλτσα).
Τα σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.A.T.