Υλικά
3-4 γλώσσες ή χριστόψαρο ή πέρκα Υλικά
500 ml ούζο
100 γρ. βούτυρο και 1 κ.σ. βούτυρο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι
10 ολόκληροι κόκκοι πιπέρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ταψί το ούζο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τους ολόκληρους κόκκους πιπέρι και το βούτυρο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε προσεκτικά στη σάλτσα τα ψάρια και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ταψί και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Μεταφέρουμε σε μπολ τον ζωμό, που έχει μείνει στο ταψί και τον δένουμε προσθέτοντας λίγο λίγο τη 1 κ.σ βούτυρο χτυπώντας με αβγοδάρτη.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και τα γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και φετάκια λεμονιού.
Σερβίρουμε με πατατούλες στον ατμό.Α.Τ