Follow us

Ψαροκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Ψαροκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

400 γρ. ψάρι ψητό ή βρασμένο ή τηγανητό
2 πατάτες βρασμένες γύρω στα 300 γρ., ξεφλουδισμένες και χλιαρές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 αβγό
½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
800 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλα από το ψάρι και με το χέρι μας τρίβουμε σε ένα μπολ τη σάρκα του σε πολύ μικρά κομματάκια ή το "ξαίνουμε" σε ίνες. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με 2 πιρούνια σε πουρέ. Τις προσθέτουμε στο μπολ με το ψάρι, μαζί με το κρεμμύδι λιωμένο, τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, το τυρί, το αβγό χτυπημένο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Φτιάχνουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σουρώνουμε το ελαιόλαδο που χρησιμοποιήσαμε, κρατάμε ⅓ φλ., καθαρίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμη, βάζουμε μέσα στη σάλτσα το κλωνάρι του βασιλικού και τακτοποιούμε προσεκτικά τα ψαροκεφτεδάκια. Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό όπως είναι ή μαζί με λευκό ρύζι.

Α.Τ

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;