Ριγανάδα Λευκάδας

Ριγανάδα Λευκάδας
Υλικά (για 3 άτομα)
3 φέτες ψωμί από χαρούπι 30-40 γρ. κάθε μια (ή κάποιο άλλο στιβαρό ψωμί ολικής αλέσεως)
100 γρ. ντοματίνια κόκκινα
100 γρ. ντοματίνια κίτρινα
20 γρ. γαύρο μαρινάτο ή παστό
50 γρ. μυζήθρα
5 γρ. ελιές
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Μισή σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Μηλόξυδο
3 πρέζες ξερή ρίγανη
2 κοφτά κ.γ. φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα ντοματίνια μας αφού τα έχουμε κόψει στη μέση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,  ρίγανη, σκόρδο, ελαιόλαδο, μηλόξυδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να αναμειχθούν οι γεύσεις. Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού, τις αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.Τοποθετούμε τις φέτες σε απλωτή πιατέλα και ρίχνουμε πάνω τα ντοματίνια με το ζουμί τους. Από πάνω ρίχνουμε τη μυζήθρα, τις ελιές και τον μαρινάτο ή παστό γαύρο. Γαρνίρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος"στη Θεσσαλονίκη.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen