Υλικά
500 γρ. λινγκουΐνιΥλικά
1 κ. αχιβάδες
50 γρ. αβγοτάραχο σκόνη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
20 ml λευκό κρασί
1 λάιμ
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε να κρατάνε (al dente) περίπου 4 λεπτά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις αχιβάδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αχιβάδες ελαφρά μέχρι ν’ ανοίξουν.
Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μισό αβγοτάραχο και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το υπόλοιπo αβγοτάραχο και το ξύσμα λάιμ.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο"Γλυκάνισος" στη Θεσσαλονίκη.