Follow us

Σούπα αγγούρι με μύδια και εσπεριδοειδή

Σούπα αγγούρι με μύδια και εσπεριδοειδή

Υλικά

Υλικά

1 αγγούρι ελαφρά καθαρισμένο από τη φλούδα και ξεσποριασμένο

3 μεγάλα φύλλα βασιλικού

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

3 γρ. ρίζα τζίντζερ περασμένη στον τρίφτη

50 ml ξίδι λευκό

300 γρ. μύδια με το κέλυφος καλά καθαρισμένα

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 1 λεμόνι

½ σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες

¼ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αγγούρι, τον βασιλικό, το τζίντζερ, το ξίδι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει το μείγμα πολύ λεία υφή.

Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι, βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τα μύδια, τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε περίπου μισό λεπτό να αχνιστούν τα μύδια.

Αφαιρούμε το καπάκι, ελέγχουμε αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά το ζωμό τους.

Πετάμε το κέλυφος από τα μύδια και τοποθετούμε τη σάρκα μέσα στο υγρό που έχουμε κρατήσει, προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιάτο ή σε ποτήρι, βάζοντας τα μύδια στη βάση και σκεπάζοντας με την παγωμένη σούπα αγγουριού.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.