Follow us

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι συνοδεία κρέμας κρητικών τυριών

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι συνοδεία κρέμας κρητικών τυριών

Υλικά

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κ. ρύζι τ. Καρολίνα

300 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

½ ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος

5 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα

1 κ. ντομάτες πολτοποιημένες

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πιπέρι

Αλάτι

Για την κρέμα τυριών

200 γρ. γαλομυζήθρα

80 γρ. ξύγαλο

120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

120 ml κρέμα γάλακτος

Λίγο φρέσκο γάλα (αν χρειαστεί)

Αλάτι

Εκτέλεση

Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά με το ρύζι και αφήνουμε τη γέμισή μας μισή ώρα για να ενοποιηθούν αρώματα και γεύσεις.

Πλένουμε σχολαστικά σε τρεχούμενο νερό με χαμηλή ροή τους ανθούς για να μη σπάσουν αφαιρώντας το στέλεχος της γύρης με το δάχτυλό μας.

Γενικά, θέλει προσοχή στις κινήσεις για να μην καταστρέψουμε τους ανθούς.

Τους αφήνουμε να στραγγίξουν και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στον καθένα τόση ποσότητα γέμισης (στα μισά κάθε ανθού), ώστε να έχει χώρο να φουσκώσει όταν θα βράζει.

Τυλίγουμε απαλά τις πάνω άκρες κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Τοποθετούμε τους ανθούς όρθιους και με το κλείσιμο προς τα πάνω δημιουργώντας κύκλους μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε εντελώς τους ανθούς με ελαφρά αλατισμένο νερό και ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην επιφάνεια ένα βαρύ πιάτο, έτσι ώστε να μη διαλυθούν οι ανθοί από τον βρασμό.

Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το φαγητό μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από την εστία, αφαιρούμε το πιάτο και αφήνουμε τους ανθούς να μείνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν τους σερβίρουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριών: χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τα τυριά με το γιαούρτι και το γάλα σε μπασίνα μέχρι να ενωθούν καλά.

Σε άλλη μπασίνα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να «στέκεται».

Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε σε κορνέ.

Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς με την κρέμα τυριών στη μέση.*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.