Follow us

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα Χαλκιδικής και μυρωδικά

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα Χαλκιδικής και μυρωδικά

Υλικά

Υλικά (για 1 μερίδα)

1 καλαμάρι φρέσκο ολόκληρο περίπου 350 γρ.

60 γρ. φέτα Χαλκιδικής Π.Ο.Π

1 γερή πρέζα φρέσκο θυμάρι

1 γερή φρέσκο δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα Chimichuri

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

1 ½ κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ πιπεριά τσίλι φρέσκια χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε 4 -5 κομματάκια*

20 ml ελαιόλαδο

20 ml ξύδι βαλσάμικο

20 γρ. παρμεζάνα

4 φρέσκα ντοματίνια σε ροδέλες

Για γαρνιτούρα: φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα τριμμένη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και γεμίζουμε το καλαμάρι.

Το ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Chimichuri βάζοντας σε μπολ τον μαϊντανό, το πέστο βασιλικού, τα ντοματίνια, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το βαλσαμικό, την παρμεζάνα τριμμένη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις είναι έτοιμο το καλαμάρι, το τοποθετούμε στο πιάτο, το χαράζουμε (δεν το κόβουμε μέχρι τέλος) και περιχύνουμε με τη σάλτσα Chimichuri.

Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σχοινόπρασο.*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μικρές κόκκινες πιπεριές (τσούσκες).*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.