Follow us

Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος

Υλικά

20 φρέσκοι γαύροι μετρίου μεγέθους
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. αλάτι Μεσολογγίου
Ξύδι, ηλιέλαιο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. άνηθος
2 κ.σ. μαϊντανός
ξύδι
Για γαρνιτούρα: τρίμμα αβγοτάραχου Μεσολογγίου, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
φρυγανισμένο ψωμί, καππαρόμηλα, ελιές Καλαμών

Εκτέλεση

Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο χωρίζοντας κάθε ψαράκι σε δύο φιλέτα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε ξύδι να τους καλύψει, αφήνουμε 12 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε τους γαύρους σε καθαρό σκεύος. Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ηλιέλαιο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη μαρινάδα τους γαύρους. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω σε κάθε φρυγανισμένη φέτα ψωμιού δύο γαύρους με το λάδι τους και έναν ακόμα, τυλιγμένο σε ρολό.
Πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Γαρνίρουμε το πιάτο με καππαρόμηλα και ελιές Καλαμών.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;