Follow us

Μουσακάς μαντί

Μουσακάς μαντί

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη

6 κρόκοι αβγού

1 αυγό ολόκληρο

250 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση

1 κ. μοσχαράκι σπάλα σε μερίδες

3 μελιτζάνες

2 ντομάτες

2 καρότα

1 κλωνάρι θυμάρι

½  ματσάκι μαϊντανό

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 κρεμμύδια ξερά

2 lt ζωμός κότας

500 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

50 γρ.αλεύρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

6 ντομάτες

2 καρότα

2 κρεμμύδια

1 κλωνάρι θυμάρι

1 πράσινη πιπεριά

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

500 ml ζωμό κότας

2 σκελίδες σκόρδο

Eλαιόλαδο

Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τα μαντί, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Ανοίγουμε ξεχωριστά το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε όσο πιο ψιλό φύλλο γίνεται και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπάτ.

Τοποθετούμε στη μέση λίγη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη δίνοντας σφαιρικό σχήμα. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τα κομμάτια από το μοσχαράκι και στη συνέχεια ρίχνουμε κομμένες τις ντομάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το θυμάρι.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό κότας.

Σιγοβράζουμε για 2 ώρες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας, σοτάρουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Τέλος, περνάμε τη σάλτα από το μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη υφή.Ψήνουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί.

Προσθέτουμε ζεστό το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.

Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα με το μοσχαράκι.

Προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Για να σερβίρουμε, βράζουμε τα μαντί για 7 λεπτά και τα σοτάρουμε σε σκορδόλαδο.

Τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας στο πιάτο και πάνω από τα μαντί.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.