Follow us

Σαλάτα μεσκλάν με βινεγκρέτ ροδιού, ανεβατό Γρεβενών, σπέκ και αρωματικούς ξηρούς καρπούς

Σαλάτα μεσκλάν με βινεγκρέτ ροδιού, ανεβατό Γρεβενών, σπέκ και αρωματικούς ξηρούς καρπούς

Υλικά

Υλικά

150 γρ μεσκλάν

10 φέτες σπεκ

20 σπόροι από ρόδι

Για τη βινεγκρέτ

150 γρ. μελάσα ροδιού

40 ξύδι λευκό βαλσάμικο

400 ml ηλιέλαιο

20 ml ελαιόλαδο

10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν

200 γρ. ανεβατό Γρεβενων

100 γρ. κρέμα τυριού

Για τους αρωματικούς ξηρούς καρπούς (ντούκα)

80 γρ. σουσάμι

10 γρ. φουντούκια

2 κ.σ. κόλιανδρο ξερό

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

2 κ.σ. κύμινο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σε ένα μίξερ με τη μουστάρδα και τη μελάσα ροδιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο σιγά σιγά, μέχρι να δέσει.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι και αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.Χτυπάμε σε ένα μίξερ το ανεβατό Γρεβενών και την κρέμα τυριού μέχρι να ενωθούν.Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, μεταφέρουμε σε γουδί ή σε μπλέντερ μαζί με τα μπαχαρικά και δουλεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα σαλατικά και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.

Ανακατεύουμε με την κρέμα των τυριών, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών και των μπαχαρικών. *Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.