Υλικά
400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο Υλικά (για 2 άτομα)
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
2 καρότα
2 σπαράγγια πράσινα
1 κ.σ. φρέσκο αρακά
Θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ. γ. σχοινόπρασσο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για τον πουρέ κολοκύθι
4 κολοκυθάκια
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φιλέτο: καθαρίζουμε το φιλέτο από τυχόν ίνες ή κομμάτια λίπους και το κόβουμε σε 2 ίσες μερίδες.
Καρυκεύουμε και τοποθετούμε σε τηγάνι, που έχει κάψει καλά.
Σοτάρουμε το φιλέτο έως ότου να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
Μόλις κάνει κρούστα, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 3 λεπτά το φιλέτο να ξεκουραστεί, ώστε οι χυμοί του, που είχαν οδηγηθεί στο κέντρο του κομματιού με το ψήσιμο, να διανεμηθούν πάλι σε όλη τη μάζα του.Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα σπαράγγια.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν τραγανά.
Τα κρυώνουμε σε κρύο νερό.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά με λίγο ζωμό, ρίχνουμε τα καρότα, τα σπαράγγια και τον αρακά και γλασάρουμε με το βούτυρο και το λεμόνι.
Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι, άσπρο πιπέρι και το σχοινόπρασο.Ετοιμάζουμε τον πουρέ από κολοκυθάκια: βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα τα κολοκυθάκια και το φρέσκο κρεμμύδι.
Μόλις έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο και το λεμόνι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους τουλάχιστον μια ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ και περνάμε από σίτα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.