Follow us

Kαλαμάρι με κολοκυθάκια ταρτάρ, αρακά, πουρέ, ντομάτα και βασιλικό

Kαλαμάρι με κολοκυθάκια ταρτάρ, αρακά, πουρέ, ντομάτα και βασιλικό

Υλικά

Υλικά (για 2 μερίδες)

2 καλαμάρια (250 γρ το καθένα)

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για τις ντομάτες κονφί

2 ντομάτες

Ελαιόλαδο

Θυμάρι

Σκόρδο

Αλάτι, ζάχαρη

Για τα κολοκυθάκια ταρτάρ

4 κολοκυθάκια ανθού

1 κ.γ. βασιλικό

1 κ.γ. σχοινόπρασο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

3 φιλέτα ντομάτες κονφι ψιλοκομμένες

Αλάτι , πιπέρι

Για τον αρακά πουρέ

150 γρ. αρακά

400 ml ζωμό λαχανικών

½  σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. κρεμμύδι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. δυόσμο

Για το λάδι βασιλικού

50 ml ελαιόλαδο

½ ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καλαμάρια: καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε στη μέση.

Χαράζουμε ελαφρά από την μέσα πλευρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρέςΕτοιμάζουμε τις ντομάτες κονφί: χαράζουμε τις ντομάτες ώστε να μας είναι πιο εύκολες στο καθάρισμα και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 8 δευτερόλεπτα.

Έπειτα τις βάζουμε σε νερό με πάγο να κρυώσουν Τις ξεφλουδίζουμε και δημιουργούμε τα φιλέτα τους.

Τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, λίγη ζάχαρη, θυμάρι και την σκελίδα σκόρδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120οC για 15 λεπτάΕτοιμάζουμε τα κολοκυθάκια ταρτάρ: ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια ανθού και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, τον βασιλικό και την ντομάτα κονφι.Ετοιμάζουμε τον πουρέ αρακά: σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον αρακά.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Τελειώνουμε με τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε στο μίξερ και περνάμε από σίτα.Ετοιμάζουμε το λάδι βασιλικού: κρατάμε μόνο τα φύλλα του βασιλικού.

Τα τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 127ο C και μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε μέσα στο μίξερ μαζί τον βασιλικό και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό Περνάμε το λάδι από φίλτρο του καφέ και δεν ανακατεύουμε μέχρι να φιλτραριστεί όλο.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.

Χαράζουμε ελαφρά από την μέσα πλευρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρέςΕτοιμάζουμε τις ντομάτες κονφί: χαράζουμε τις ντομάτες ώστε να μας είναι πιο εύκολες στο καθάρισμα και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 8 δευτερόλεπτα. Έπειτα τις βάζουμε σε νερό με πάγο να κρυώσουν Τις ξεφλουδίζουμε και δημιουργούμε τα φιλέτα τους. Τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, λίγη ζάχαρη, θυμάρι και την σκελίδα σκόρδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 120οC για 15 λεπτάΕτοιμάζουμε τα κολοκυθάκια ταρτάρ: ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια ανθού και τα μαρινάρουμε σε ένα μπολ με τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, τον βασιλικό και την ντομάτα κονφι.Ετοιμάζουμε τον πουρέ αρακά: σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον αρακά. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Τελειώνουμε με τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε στο μίξερ και περνάμε από σίτα.Ετοιμάζουμε το λάδι βασιλικού: κρατάμε μόνο τα φύλλα του βασιλικού. Τα τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 127ο C και μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε μέσα στο μίξερ μαζί τον βασιλικό και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό Περνάμε το λάδι από φίλτρο του καφέ και δεν ανακατεύουμε μέχρι να φιλτραριστεί όλο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.