Υλικά
1 κ. κοπανάκια κοτόπουλου Υλικά
½ φλ. βούτυρο καρύδας
1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για συνοδεία: νουντλς, ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι.
Βάζουμε το βούτυρο καρύδας και τις πιπεριές σε πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τακτοποιούμε τα κοπανάκια στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας καρύδας, κουνάμε το σκεύος να πάει η κρέμα καρύδας παντού και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με το σκεύος στο τραπέζι.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λάιμ.
Συνοδεύουμε με νουντλς ή ρύζι.A.T.