Υλικά
350 γρ. καρότα βρασμένα και τριμμέναΥλικά (για μια μερίδα)
90 γρ. τριμμένη φρυγανιά
4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ½ κ.σ φιστίκι Αιγίνης σε πούδρα
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.σ σκόρδο λιωμένη
2 πρέζες αλάτι
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko (γιαπωνέζικο τριμμένο ψωμί)
Για τη γαρνιτούρα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από ένα λάιμ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε πέντε κεφτέδες με κυλινδρικό σχήμα.
Τους βουτάμε στο αβγό και μετά τους πάναρουμε με τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C βαθμούς για 3-4 λεπτά και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε τους καροτοκεφτέδες καυτούς και δίπλα τη γαρνιτούρα.
*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" της Θεσσαλονίκης.