Follow us

Καροτοκεφτέδες

Καροτοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά (για μια μερίδα)

350 γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα

90 γρ. τριμμένη φρυγανιά

4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα

2 φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ φιστίκι Αιγίνης σε πούδρα

½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

1 κ.σ σκόρδο λιωμένη

2 πρέζες αλάτι

Για το πανάρισμα

2 αβγά χτυπημένα

200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko (γιαπωνέζικο τριμμένο ψωμί)

Για τη γαρνιτούρα

250 γρ. κατίκι Δομοκού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Ξύσμα από ένα λάιμ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε πέντε κεφτέδες με κυλινδρικό σχήμα.

Τους βουτάμε στο αβγό και μετά τους πάναρουμε με τη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C βαθμούς για 3-4 λεπτά και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Σερβίρουμε τους καροτοκεφτέδες καυτούς και δίπλα τη γαρνιτούρα.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.