Follow us

Τραχανάς «μαγειρίτσα» με μπουτάκια και συκωτάκια κοτόπουλου, καπνιστή πανσέτα, ζαχαρομπίζελα και μαριναρισμένο κρόκο αβγού

Τραχανάς «μαγειρίτσα» με μπουτάκια και συκωτάκια κοτόπουλου, καπνιστή πανσέτα, ζαχαρομπίζελα και μαριναρισμένο κρόκο αβγού

Υλικά

Υλικά (για 5 μερίδες)

Για την κρέμα μαγειρίτσας και τον ζωμό κότας

500 γρ. κόκκαλα ή άκρα κότας σπασμένα

50 ml ελαιόλαδο

900 ml νερό

300 γρ. μαρούλι

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Άνηθος, μαϊντανός

Αλάτι χοντρό

Για τον τραχανά

400 γρ. τραχανάς χειροποίητος

70 γρ. καπνιστή πανσέτα

1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

Ζωμός κότας

50 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. συκωτάκια κότας

Αλάτι – πιπέρι

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Μπουτάκια αποστεωμένα κότας

Κρόκοι αβγού

Ζαχαρομπίζελα ή φρέσκο αρακά

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα θα φτιάξουμε τον ζωμό.

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα κόκκαλα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο να σοταριστούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το νερό και χοντρό αλάτι και βράζουμε τα κόκκαλα για 2 ώρες.

Αφαιρούμε τα κόκκαλα και κρατάμε τον μισό ζωμό στην άκρη.Ετοιμάζουμε την κρέμα του μαρουλιού.

Προσθέτουμε τα μαρούλια στον ζωμό που βράζει και αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.

Περνάμε από μπλέντερ μαζί με τα μυρωδικά μέχρι να γίνει κρέμα.Για να ετοιμάσουμε τον τραχανά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα συκωτάκια και τα αφαιρούμε στραγγιστά.

Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα το σκόρδο.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον τραχανά και σιγά -σιγά τον ζωμό μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια καθαρισμένα ζεματισμένα και στραγγισμένα, αλατοπίπερο, το λεμόνι και την κρέμα του μαρουλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3- 4 λεπτά ακόμη.

Σοτάρουμε τα μπουτάκια μέχρι να γίνουν και αλατοπιπερώνουμε.

Μαρινάρουμε τους κρόκους αβγού σε σόγια σος για 30 λεπτά.

Βράζουμε τα ζαχαρομπίζελα ή τον φρέσκο αρακά al dente και στραγγίζουμε.

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τη «μαγειρίτσα» και τα μπουτάκια στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα ζαχαρομπίζελα ή τον αρακά και τους μαριναρισμένους κρόκους αβγού.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Dome Real Cuisine" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.

Χοιρινό με Κυδώνια

Η συνταγή για χοιρινό με κυδώνια.

Στιφάδο Χοιρινό με Καρότα και Μανιτάρια

Η συνταγή για στιφάδο χοιρινό με καρότα και μανιτάρια.

Κρασοκαπαμάς

Η συνταγή για κρασοκαπαμά.

Νόστιμο, Τρυφερό Χοιρινό Κρασάτο με Κρεμμύδι

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο, τρυφερό χοιρινό κρασάτο με κρεμμύδι.