Πατάτες με μανιτάρια, κρεμμύδια και ρόκα στον φούρνο

Πατάτες με μανιτάρια, κρεμμύδια και ρόκα στον φούρνο
Υλικά
500 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, brown, πορτομπέλο)
300 γρ. πατάτες baby
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα καθέτως σε έξι κομμάτια
6 σκελίδες  σκόρδο κομμένες σε φετάκια
2 φούχτες φρέσκια ρόκα πλυμένη και στεγνωμένη
Ελαιόλαδο
Ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε με τη φλούδα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε ολόκληρα τα μικρά και κόβουμε σε κομμάτια τα μεγάλα. Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα πορτσίνι τα αφήνουμε να μαλακώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε σκεπασμένα με ζεστό νερό για 1 ώρα και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα υλικά σε λεκάνη (εκτός από τη ρόκα), ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τα τακτοποιούμε σε βαθύ πυρίμαχο ταψί με καπάκι, που μπαίνει στον φούρνο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, να πάρουν χρώμα. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό. Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Βάζουμε το κάλυμα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

A.T.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen