Φριτάτα με σπαράγγια, μάραθο, δυόσμο και κατίκι

Φριτάτα με σπαράγγια, μάραθο, δυόσμο και κατίκι
Υλικά
200 γρ. σπαράγγια πράσινα
6 αβγά,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
10 κλωνάρια μάραθο χοντροκομμένα
1 φούχτα φρέσκα φύλλα δυόσμου ολόκληρα
100 γρ. κατίκι
3 κ.σ. αλεύρι
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι διαλυμένο σε 5 κ.σ. κρύο νερό. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο, συνεχίζουμε το χτύπημα με τον αβγοδάρτη και αλατοπιπερώνουμε.  Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε 1 εκ. από το σκληρό κάτω μέρος και καθαρίζουμε κάθε σπαράγγι με ξεφλουδιστήρι μέχρι τη μέση. Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το πιουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα αβγά-αρωματικά χόρτα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί η φριτάτα από κάτω. Απλώνουμε το κατίκι στην επιφάνεια και μεταφέρουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ σε θερμοκρασία 160ο C, με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Αφήνουμε για 5-8 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen