Πατατόψωμο

Πατατόψωμο
Υλικά
500 γρ. δυνατό αλεύρι
220 γρ. πατάτα βρασμένη και λιωμένη πολύ καλά
250 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αβγά χτυπημένα
½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½  κ.γ. ζάχαρη 
1 γερή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και τη ζάχαρη. Σε μεγάλη λεκάνη (μπολ) ανακατεύουμε καλά την πατάτα, τα αβγά και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλεύρι και λίγο -λίγο το νερό ανακατεύοντας πολύ καλά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ή και περισσότερη ώρα, μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε, δίνουμε το σχήμα φρατζόλας και μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει γύρω στα 40 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35-40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen